Oprescu vrea bulevard de mare viteza in centrul Capitalei

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 17:58
3080 citiri
Oprescu vrea bulevard de mare viteza in centrul Capitalei

Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) doreste constructia unui bulevard circular de mare viteza, care sa fie concentric cu viitoarea autostrada suspendata, proiect promovat de primarul Sorin Oprescu.

Autostrada de mare viteza ar urma sa nu aiba semafoare, astfel evitandu-se ambuteiajele din jurul centrului Bucurestiului, informeaza B365.

Cele doua proiecte reprezinta planul pe zece ani al PMB pentru rezolvarea problemei traficului si a locurilor de parcare din Bucuresti.

"Pe inelul principal vor exista minim doua benzi pe sens, in regim de prioritate totala (fara semafoare, treceri de pietoni sau pierderi de prioritate). Este un proiect pe termen mediu, cu termen de finalitate in 2025", a declarat Ion Dedu, directorul directiei Transporturi din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.

Inelul principal al autostrazii de mare viteza ar urma sa se desfasoare Bulevardul Iancu de Hunedoara, Sos. Stefan cel Mare, Soseaua Mihai Bravu, Calea Vacarestilor, Strada Nitu Vasile (sau Strada Viilor), Strada Progresului, Soseaua Orhideelor, B-dul Nicolae Titulescu, Piata Victoriei, artere care delimiteaza Capitala de cartierele rezidentiale.

"Practic toate intersectiile de pe inelul principal vor trebui realizate pasaje de circulatie supra sau subterane in functie de cerintele din teren", a adaugat Dedu.

Totusi, proiectul nu poate fi demarat pana cand nu vor fi finalizate lucrarile la Pasajul Mihai Bravu si la Nodul Intermodal Razoare si Pasajul Piata Sudului, ultimele doua fiind inca neincepute.

Studiile pe care expertii PMB le-au realizat arata ca dupa finalizarea inelului principal si a celui median nu ar mai exista ambuteiaje in Bucuresti.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...