Oprescu vrea WC-uri subterane, Poteras - copaci in ghivece

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 09:09
1718 citiri
Oprescu vrea WC-uri subterane, Poteras - copaci in ghivece

Primaria Capitalei ofera 150.000 de lei pentru un studiu de fezabilitate in vederea construirii, in prima faza, a 20 de WC-uri publice subterane.

Acesta este preconizat sa dureze trei luni si va stabili devizul general al investitiei ca valoarea generala, dar si costul unitar pentru fiecare locatie in parte.

Studiul de fezabilitate trebuie sa mai contina propuneri privind modul de realizare a investitiei, costurile de intretinere si exploatare, dar si modalitatile de acces in viitoarele WC-uri publice.

Cele 20 de toalete publice subterane ar urma sa fie amplasate la capetele liniilor de transport in comun, urmand ca in etapa urmatoare sa se construiasca alte 30 de closete subterane in zone intens circulate, scrie Gandul.

Primaria Capitalei sustine ca "toaletele publice subterane au fost, inainte de decembrie 1989, singurele locatii cu functionalitate stricta prin care municipalitatea asigura un grad de civilizatie, confort si de igiena bucurestenilor, dar si celor aflati in tranzit" si ca acum cele care inca n-au fost transformate in baruri se afla in administrarea ADP-urilor de sector, Administratiei Pietelor, Administratiei Strazilor si la ALPAB.

1 milion de lei pentru 300 de copaci in ghivece

Pe de alta parte, un alt edil al Bucurestilor urmeaza sa cheltuiasca bani multi pentru infrumusetarea sectorului peste care este sef.

La sfarsitul verii, Primaria lui Cristian Poteras vrea sa cumpere, printr-o licitatie publica accelerata, 300 de aranjamente dendro-floricole stradale.

Pentru 300 de copaci in ghivece, aceasta ofera aproape un milion de lei fara TVA.

Durata contractului este de trei luni, adica cel mai probabil pana in decembrie iar garantia data de firma pentru copacii in ghivece este de alte trei luni, adica pana in primavara.

Fiecare aranjament dendro-floricol stradal va cuprinde o jardiniera cu patru placute inscriptionate, un arbore, sase arbusti, pamant vegetal, ingrasaminte chimice si cristale pentru mentinerea umiditatii. In total este vorba de sase specii de plante ornamentale care vor trebui livrate cu trunchiuri drepte si coroane deja formate.

Intrebat daca nu este prea tarziu sa planteze copaci iarna, directorul Administratiei Domeniului Public sector 6, Marius Ambrozie, a raspuns: "Nu, este sezonul optim. Cumparam copaci ornamentali, nu flori. Acestia sunt din specia foioaselor si sunt rezistenti iarna. Speram ca materialul dendro-floricol sa vina pana cel mai tarziu in decembrie. Cu ghivece cu tot ii punem pe strazi, in zonele cu mult beton. Ii punem in Drumul Taberei, la Moghioros, pe strada Brasov si, dupa ce se reface, peste pasajul Lujerului".

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#WC Bucuresti, #Oprescu licitatii, #licitatii primarie, #Poteras flori strada , #Bucuresti