Pergola mov din centrul Capitalei a devenit vedeta - Primarul Negoita: E greu de spus daca imi place

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 18:11
4955 citiri
Pergola mov din centrul Capitalei a devenit vedeta - Primarul Negoita: E greu de spus daca imi place
Foto: Arhiva Ziare.com

Pata de culoare intr-o Capitala gri sau kitch? Parerile bucurestenilor sunt impartite in ceea ce priveste o pergola mov-aprins instalata recent in centrul orasului, la intersectia dintre Bulevardul Unirii si stada Lucian Blaga.

Ciudata constructie pare desprinsa dintr-un alt peisaj urbanistic, in conditiile in care reamenajarea bulevardurlui, la care se lucreaza de zor de cateva saptamani, s-a facut in tonuri de rosu inchis si maro.

In plus, pergola este imprejmuita, de cand se lasa seara, de mai multe neoane mov amplasate la baza unor spatii de odihna din beton. "Pai, stiti, flacara violet", a glumit primarul sectorului 3, Robert Negoita, cand a fost intrebat de jurnalistii de la b365.ro ce explicatie are pentru culoarea stridenta a constructiei de lemn.

Ce mai pune la cale Oprescu: Centrul Capitalei devine pietonal, cu 200 de milioane de euro

"In general, lucrurile mai indraznete nu sunt asimilate foarte repede de catre ceilalti. Nu a fost o idee foarte rea, a fost o idee indrazneata a unui arhitect. Daca imi place este greu de spus, mie imi place sa fim novativi (inovativi - n.red.), iar cand arhitectii au idei mai indraznete, nu intotdeuna, dar cateodata ii sustin in demersul lor.

Cred ca este o pata de culoare in zona. Este o mare realizare a noastra faptul ca reusim sa facem Bulevardul Unirii un bulevard de prestigiu. Ce se intampla pana acum acolo nu ne facea cinste", a declarat edilul.

Constructiile haotice din Bucuresti ne tin departe de Schengen? Interviu

Pe de alta parte, primarul general Sorin Oprescu sustine ca lucrarile de pe Bulevardul Unirii sunt ilegale si nu au autorizatie de la Primaria Municipiului Bucuresti (PMB). El a adaugat ca Primaria Sectorului 3 a fost amendata de mai multe ori din aceasta cauza.

"Acolo lucrurile s-au petrecut asa: arhitectul-sef al sectorului si domnul primar al sectorului 3 m-au rugat sa le dau voie sa ridice trotuarele si sa faca panta de pamant pentru pomii de pe margine, de pe aliniament. Am spus, da, daca vor sa faca asta si am mers personal sa ma uit pentru ca strada este in administrarea noastra.

Dupa aceea, spre surprinderea noastra, am constatat ca toate lucrarile executate acolo nu au niciun fel de aprobare, nici din partea sectorului. In conditiile acestea au primit amenda, o data de 50 de milioane de lei vechi, dupa aceea de 100 de milioane de lei vechi pentru pomii care au fost taiati si dupa aceea ultima amenda este de 500 de milioane de lei vechi", a spus edilul Capitalei la ultima sedinta de Consiliu General.

Proiect pentru iubitorii Bucurestiului: Trasee prin vechile mahalale

La randul sau, Robert Negoita il contrazice pe Oprescu, spunand ca administratia sa are toate aprobarile si ca nu poate fi vorba decat despre niste reclamatii referitoare la arbusti.

Pe Bulevardul Unirii, mai multe zone de spatiu verde au fost inlocuite cu parcari, pistele de biciclete au fost distruse, iar trotuarele pietonale au fost sparte. Pomii au fost incastrati in scuaruri de beton, unii dintre ei fiind acoperiti cu pietricele la radacina.

"Nu este inventia mea. Am incercat sa ne inspiram si noi din ceea ce se intampla la Paris, la Lisabona", a spus primarul Negoita despre pietricelele de la radacina copacilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#pergola mov Bucuresti, #pergola mov Robert Negoita, #lucrari Bulevard Unirii ilegale, #mov Bucuresti , #Bucuresti
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Fain. Tineresc. Plin de viata.
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Si, de fapt, la ce foloseste perghiola aia?!