Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Peste 1.000 de apartamente din Vaslui nu au caldura

Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 22:07
999 citiri
Peste 1.000 de apartamente din Vaslui nu au caldura

Peste 1.000 de apartamente din Vaslui, precum si mai multe institutii de cultura din municipiu, nu beneficiaza de caldura, desi au ramas bransate la societatea de termoficare SC Termica SA, care si-a restrans activitatea.

Potrivit primarului municipiului Vaslui, pentru cele 1.000 de apartamente nu s-a gasit inca nicio solutie, oamenii fiind nevoiti sa stea in frig toata iarna.

"Este destul de grav, frigul a venit, iar oamenii ingheata in case. Conducerea SC Termica ar fi trebuit sa gaseasca solutii, pentru ca situatia este cunoscuta din primavara, de cand s-a decis restrangerea activitatii.

In septembrie erau 1.300 de apartamente bransate la sistemul centralizat de incalzire, pentru care nu se poate furniza caldura, pentru ca sunt dispersate, iar asta inseamna pierderi de peste 60%, restul locatarilor fiind debransati. Pentru 300 de apartamente s-au gasit solutii, se monteaza centrale de bloc, dar pentru celelalte 1.000 nu putem face nimic", a declarat luni, primarul Vasile Paval.

Pe langa cele 1000 de apartamente sunt si trei institutii de cultura, Muzeul "stefan cel Mare", Biblioteca "Nicolae Milescu Spatarul" si Casa de Cultura "Constantin Tanase", care isi desfasoara activitatea in frig.

SC Termica si-a restrans activitatea si printre cele opt puncte termice inchise se numara si Uzina Termica Urbana, care asigura caldura in institutiile de cultura, unde isi desfasoara activitatea peste 100 de angajati.

"Cea mai grea situatie este la sala de lectura si la cea destinata copiilor, unde temperatura nu depaseste 12 grade. Salile sunt incalzite cu resouri si calorifere electrice, dar acestea nu fac fata, incaperile raman reci. Mai mult, instalatia electrica e veche si riscurile sunt foarte mari daca o supraincarcam", a declarat luni, Gelu Bichinet, directorul Bibliotecii Judetene Vaslui.

Presedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalache, a declarat ca, cel mai probabil, pana pe 20 decembrie angajatii institutiilor de cultura vor avea caldura, urmand sa fie achizitionata o centrala termica in valoare de 300.000 de lei.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#fara caldura Vaslui, #caldura apartamente Vaslui, #SC Termica SA, #restrangere activitate Termica , #Bucuresti
Comentarii