Peste 1.000 de prahoveni vor deveni someri

Joi, 13 Noiembrie 2008, ora 18:26
923 citiri
Peste 1.000 de prahoveni vor deveni someri

Aproape 1.400 de prahoveni vor deveni someri in urmatoarele trei luni, potrivit reprezentantilor Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Prahova, care a facut publice, joi, datele privind disponibilizarile care vor fi efectuate in judet in noiembrie si decembrie 2008, dar si in ianuarie 2009.

"Astfel, pe langa cei 744 de prahoveni care au fost disponibilizati la inceputul lunii noiembrie de la Uzina Mecanica Plopeni, in urma unei restructurari esalonate, obiectul concedierilor colective pentru urmatoarele trei luni il fac un numar de 644 persoane, majoritatea angajate in domeniul constructiilor, dar si in domeniul confectiilor si in industria mobilei", a precizat purtatorul de cuvant al AJOFM, Dragos Parvan.

El a adaugat insa ca exista si locuri vacante tocmai in domeniile in care se fac concedierile. "Ce constatam noi este un paradox: daca ne uitam pe lista afisata saptamanal la sediul AJOFM cu locurile de munca vacante, observam ca exista foarte multe tocmai in domeniile in care se fac si concedierile de care vorbim, adica in constructii si confectii" a declarat Dragos Parvan.

Astfel, daca in domeniul confectiilor firmele prahovene disponibilizeaza 250 de angajati, alte 350 de locuri de munca in acest domeniu sunt scoase la bataie.

"Concluzia este ca majoritatea prahovenilor care-si vor pierde locul de munca in urmatoarele trei luni se vor putea reorienta destul de repede asupra unui nou job", a conchis purtatorul de cuvant al AJOFM Prahova.

El a explicat ca, cel putin in acest domeniu, problemele financiare sunt generate de piata de desfacere.

"Daca aceste firme care acum disponibilizeaza aveau piata de desfacere in Italia sau Spania, unde criza economica a lovit destul de rau, ele au pierdut furnizorul si deci sunt nevoite sa inchida", a tinut sa mai precizeze Dragos Parvan.

Alertă în Slănic Prahova: O stradă s-a prăbușit cu totul la doar 40 de metri distanță de blocuri. Primarul dă vina pe galeriile subterane de sare FOTO/VIDEO
Alertă în Slănic Prahova: O stradă s-a prăbușit cu totul la doar 40 de metri distanță de blocuri. Primarul dă vina pe galeriile subterane de sare FOTO/VIDEO
O parte dintr-o stradă din orașul Slănic Prahova s-a prăbușit joi, 25 aprilie, la doar 40-50 de metri de blocurile de locuințe. Autoritățile locale au alertat ISU Prahova și Prefectura....
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#someri, #Prahova, #firme, #faliment, #constructii, #confectii , #Bucuresti