Peste 8.000 de victime ale violentelor in familie in 2008

Marti, 25 Noiembrie 2008, ora 11:11
937 citiri
Peste 8.000 de victime ale violentelor in familie in 2008

Circa 8.000 de romani au fost victime ale violentei in familie, numai in acest an, in aceasta categorie incluzandu-se femei, copii si batrani.

Studiul a fost facut de Agentia Nationala pentru Protectia Familiei, raportul atestand ca 100 dintre persoanele agresate au decedat, informeaza Realitatea Tv.

Un exemplu graitor, care atesta aceste fapte ingrijoratoare, este cazul Marianei, o femeie de 38 de ani, care a trait o casnicie de 15 ani, marcata de violente si o lupta impotriva cancerului la san.

"M-a batut, m-a strans de gat, m-a amenintat. Mi-a aratat cum baga cutitu-n mine. La un momenta dat chiar m-am ferit ca a luat cutitul de pe masa si vroia sa mi-l bage direct in inima", a declarat femeia.

Victima a confirmat ca bataile si toate formele de agresiune au devenit la un moment dat o rutina. Femeia a afirmat ca a apelat tarziu la Politie si oricum "niciodata nu ajuta cu nimic".

Desi agentii de Politie intrevin foarte hotarat in unele cazuri, acestia nu pot actiona in lipsa unei plangeri penale sau a unui certificat medico-legal. Mariana considera ca aceste agresiuni nu trebuie acceptate si victimele trebuie sa se indeparteze cat mai repede de agresor, indiferent de legaturile cu acesta.

"La prima palma, la prima injuratura, sa nu stea sa sufere, sa creada ca se va schimba. Sa plece! Nu se va schimba niciodata", a adaugat femeia.

Cazul Marianei este intalnit foarte des in familiile din Romania, unde agresiunile par un lucru normal, uneori fiind considerate ca un gest indreptatit.

Atentat la Moscova: Aproape 100 de persoane sunt date dispărute. „Sunt foarte îngrijorat” VIDEO
Atentat la Moscova: Aproape 100 de persoane sunt date dispărute. „Sunt foarte îngrijorat” VIDEO
Portalul rusesc de ştiri BAZA, despre care se ştie că are surse în serviciile de securitate ale ţării a anunțat miercuri, 27 martie, că până la 95 de persoane sunt încă dispărute după...
Tenismena care i-a ”pupat” pe români e de neoprit la WTA Miami: ”Femeia e un simbol”
Tenismena care i-a ”pupat” pe români e de neoprit la WTA Miami: ”Femeia e un simbol”
Americanca Danielle Collins, locul 53 WTA, s-a calificat miercuri în semifinalele turneului WTA 1000 de la Miami. În sferturi, Collins a învins-o fără drept de apel pe Caroline Garcia din...
#victime, #violente, #familie, #romani, #agresiuni , #Bucuresti