Petitie online impotriva imprumutului de la FMI

Autor: Ana Ilie
Marti, 24 Martie 2009, ora 19:50
3010 citiri
Petitie online impotriva imprumutului de la FMI

Peste 4.500 de romani semnasera, in jurul orei 17,00, o petitie online prin care protesteaza cu vehementa fata de orice acord de finantare pe care Romania l-ar putea semna cu Fondul Monetar International.

"La aflarea vestii ca Romania va lua CEL MAI MARE IMPRUMUT din istoria sa, de la FMI, am inceput sa ne informam si sa dezbatem implicatiile unei asemenea actiuni asupra tarii si a vietii noastre, iar in final s-a luat initiativa de a se crea un site pe internet unde romanii preocupati pentru viitorul lor sa poata VOTA IMPOTRIVA ANGAJARII ORICARUI IMPRUMUT LA FMI SI BANCA MONDIALA", se arata pe Petitie Online.ro.

Petitionarii isi argumenteaza impotrivirea fata de imprumutul de la FMI printr-o lista de motive:

1. "(...) Deci, vrem sa preintimpinam in tara noastra, posibilele fraude si lipsa de control in domeniul economic".

2. "(...) sunt nenumarate dovezi ca prin coercitia clasei politice in tara respectiva s-a obtinut accesul asupra resurselor valoroase, energie, apa, minereuri, fabrici, la preturi nesemnificative si din care poporul tarii a avut numai de pierdut".

3. "Consideram faptul ca secretul in care au fost invaluite discutiile initiale, dintre oficiali romani si straini, faptul ca aflam de la straini ceea ce trebuia sa aflam de la alesii nostri si ca diversi politicieni vehiculau diverse sume, aceasta arata lipsa de unitate politica, lipsa de intelegere a situatiei economice de catre clasa politica".

4. "Nu putem accepta angajarea in numele nostru, de catre o clasa politica slaba, divizata in vesnice lupte interne, a unei sume asa de mari, inainte de a sa face un Inventar si o Declaratie, cu verificarea de catre organele statului si a unei comisii de reprezentanti ai poporului, a tuturor conturilor de rezerve valutare si de AUR, din Banca Nationala a Romaniei, ca sa stim exact de la ce suma se pleaca".

5. "Ne ingrijoreaza ca acest imprumut se doreste a se lua intr-un an electoral, cind se stie ca politicul are nevoie de sume mari de bani, pentru desfasurarea campaniilor electorale (...); ne deranjeaza ca specialistii FMI au venit, practic neinvitati de noi, cei care vom plati toti banii si ca nu am fost instiintati ori intrebati care este parerea noastra".

6. "(...) ne temem ca FMI si alte organisme internationale, folosindu-se de acordarea imprumutului, pot forta politicul sa voteze unele legi care ne vor afecta sanatatea, libertatea, prosperitatea si viata, cu scopul voit de a-si asigura siesi, siguranta profitului in timp de criza, in dauna poporului roman".

7. "(...) am fost deja mintiti, chiar inainte de a se lua acest imprumut, pentru ca ni s-au dat asigurari, ca BANII VOR FI FOLOSITI DOAR PENTRU MENTINEREA CURSULUI VALUTAR, pe cind astazi 18-Mar-09, ni s-a adus la cunostinta de dl. Prim Ministru, ca o mare PARTE DIN BANI SE VOR DA BANCILOR PRIVATE".

Cetatenii semnatari ai petitiei, constituiti in I.C.I.I.F. (adica Initiativa Cetateneasca impotriva Imprumutului FMI) cer in acest mod "incetarea imediata a oricaror tratative si negocieri, fie pe fata, fie in ascuns" intre FMI si autoritatile romane.

Citește și:
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, susține că schimbarea de premier va avea loc cu siguranță, fiind parafată în cadrul protocolului care a stat la baza formării coaliției de...
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu a introdus o acțiune în justiție pe numele fostului europarlamentar Cristian Preda. Preda susține că a aflat de la un jurnalist că Sorin...
Comentarii
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
TITANICUL din MAREEA NEAGRĂ ROMÂNEASCĂ şi DUIOASELE LEBEDE asasinate în Lacul Neusiedler[acesta este rezultatul boicotului împotriva Ro cu ajutor dat austriecilor de KGB]]