Pista de biciclete intre 2 Mai si Shabla

Joi, 22 Ianuarie 2009, ora 19:21
2765 citiri
Pista de biciclete intre 2 Mai si Shabla

Autoritatile au inceput lucrarile la un proiect care prevede constructia unei piste pentru biciclete intre 2 Mai si orasul bulgar Shabla.

Se pare ca pista va trece si prin statiunea Vama Veche, exact prin locurile unde in alti ani rockerii isi amplasau corturile.

Daca in alti ani organizatiile civice avertizau asupra pericolului de transformare a statiunii Vama Veche intr-o statiune de pe litoral de prost gust, "sufocata" de hoteluri, masini de lux si discoteci, cum s-a intamplat cu alte statiuni, se pare ca nimeni nu a putut sa opreasca proiectul de asfaltare a statiunii, care a inceput deja, potrivit fotografiilor facute de Oltin Dogaru si publicate pe Feeder.ro.

Ceea ce poate parea greu de inteles este lipsa de reactie a organizatiilor in acest caz, in conditiile in care informatiile despre acest proiect erau publice inca din primavara anului 2008.

Pista de biciclete se construieste intre 2 Mai si orasul bulgar Shabla, iar proiectul care va putea fi gata anul viitor si costa aproximativ 500.000 de euro, banii provenind din fonduri europene, o parte din bani fiind dati de consiliul local Limanu.

Partea romana va amenaja cinci kilometri de pista, pana la punctul de trecere a frontierei in Bulgaria, iar restul va fi amenajata de bulgari.

Ideea geniala a apartinut primarului localitatii constantene Limanu, care justifica initiativa prin faptul ca bicicleta este mijlocul de transport de baza pentru locuitorii din zona. Turistii care obisnuiau sa isi amplaseze corturile in Vama Veche insa nu vor fi multumiti.

Pista de biciclete va porni din 2 Mai si va fi construita chiar pe faleza, trecand prin statiunea Vama Veche, locul preferat al iubitorilor de rock, folk si "casa" festivalului StufStock.

Se pare ca amatorii de plaje salbatice si distractie la cort vor avea si alte probleme, in conditiile in care in 2008 Directia Generala a Apelor Romane Dobrogea litoral a lansat in mai anul trecut un apel pentru interzicerea instalarii pe plaja a corturilor in Vama din 2009.

Autoritatile nu au fost de acord cu aceasta idee, care ar fi adus totusi mari beneficii pensiunilor din zona. Se pare insa ca se mizeaza pe faptul ca "vamaiotii" vor renunta singuri la corturi si isi vor cumpara biciclete.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Vama Veche asfaltata, #pista biciclete , #Bucuresti