Ziare.com

Plantele halucinogene n-au fost interzise

Joi, 01 Octombrie 2009, ora 12:21

   

Plantele halucinogene n-au fost interzise
Ministerul Sanatatii nu a reglementat inca modul de vanzare a plantelor halucinogene, desi acestea urmau sa fie interzise incepand de astazi. Autoritatile asteapta acordul oficialilor UE.

Magazinele care vand droguri legale ar fi trebuit sa fie inchise astazi, 1 octombrie, printr-un ordin al Ministerului Sanatatii. Lipseste insa acceptul Comisiei Europene, scrie Adevarul.

Ion Bazac, ministrul Sanatatii, s-a pronuntat in luna iunie pentru inchiderea acestor magazine, aratandu-se ingrijorat de amploarea fenomenului. "Din pacate, tinerii au inceput sa cumpere aceste produse, iar efectele se pot vedea deja", a spus ministrul atunci.

Autoritatile implicate in luarea deciziei de-a inchide magazinele incepand cu 1 octombrie afirma ca, deocamdata, se afla in discutii cu reprezentantii Comisiei Europene si ca functionarea "magazinelor de vise" va fi suspendata in cel mai scurt timp.

Oana Grigore, purtatorul de cuvant de la Ministerul Sanatatii, spune ca institutia a trimis o notificare catre Comisia Europeana cu privire la intentia de-a interzice vanzarea plantelor etnobotanice.

Citeste mai multe despre magazine plante halucinogene
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1443 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor