Politistii ameninta ca vor bloca alegerile daca nu li se maresc salariile

Miercuri, 12 Noiembrie 2008, ora 17:37
1621 citiri
Politistii ameninta ca vor bloca alegerile daca nu li se maresc salariile

Aproximativ 47.000 de politisti nu vor mai asigura securitatea voturilor si a sectiilor de votare, in afara programului de votare la alegerile din 30 noiembrie, daca Parlamentul nu adopta legea ce prevede majorarea salariilor politistilor cu 10%.

"Solicitam introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, pana la data de 25 noiembrie, a proiectului de lege aprobat de Senat privind modificarea Legii nr.138/1999 si a ordonantelor guvernului nr. 38/2003 si 64/2006 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului militar din institutiile publice si siguranta nationala si a functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor.

Odata cu adoptarea acestui act normativ, salariile politistilor ar urma sa creasca in medie cu 10%", a declarat pentru NewsIn, prim-vicepresedintele Sindicatului National al Politistilor si Persdonalului Contractual (SNPPC) din MIRA, Marin Gruia.

Acesta sustine ca, in cazul in care nu va fi adoptata in luna noiembrie noua lege a salarizarii politistilor, politistii vor refuza sa mai asigure paza sacilor si a sectiilor de votare in orele de dupa incheierea procesului de vot din 30 noiembrie.

"I-am adresat o scrisoare sefului Camerei Deputatilor in care i-am cerut sa ne dea un raspuns in legatura cu situatia acestei legi si nici pana astazi, miercuri, cand au trecut cele 30 de zile legale, nu am primit un raspuns in acest sens.

Am inteles ca legea este blocata la Camera de catre Bogdan Olteanu, la cererea colegului sau, ministrul Economiei Varujan Vosganian. Daca nici pana joi nu vom primi un raspuns, vom decide sa nu mai asiguram orele suplimentare la alegeri", a mai spus Gruia.

"Politistii au ajuns sa care sacii si sa pazeasca sectiile, in conditiile in care nicaieri in Uniunea Europeana nu se intampla acest lucru. Am acceptat pana acum sa facem ore suplimentare, desi nu ne-au fost platite, insa din acest an nu se va mai intampla acest lucru. Tin sa-i avertizez pe politistii care nu vor respecta decizia conducerii SNPPC ca sindicatul nu va face demersuri la MIRA pentru plata acestora", a liderul sindical.

Consiliul National al Sindicatelor Politistilor si Personalului Contractual din MIRA urmeaza a se intruni in cursul dupa-amiezii de joi pentru a decide daca vor asigura continuitatea la sectiile de votare si ce alte masuri de protest vor adopta in cazul in care nu se decide majorarea salariilor politistilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

"Cum dracu' să te ia poliția că alergi în parc?" Dialoguri de colecție între polițiști și cetățeni opriți pe stradă pentru a fi legitimați
"Cum dracu' să te ia poliția că alergi în parc?" Dialoguri de colecție între polițiști și cetățeni opriți pe stradă pentru a fi legitimați
Rolul patrulelor de poliție este foarte important pentru siguranța publică. Polițiștii care patrulează în zonele urbane și rurale previn și combat criminalitatea, infracțiunile și...
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt aşteptaţi la urne între 19 aprilie şi 1 iunie pentru alegerile generale din India. Potrivit sondajelor, BJP, partidul naţionalist hindus, rămâne favorit. Dacă...
#politisti, #blocare, #alegeri, #majorare salarii , #Bucuresti