Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Politistii vor fi trimisi in concediu fara plata pentru opt zile

Sambata, 07 Noiembrie 2009, ora 15:21
2403 citiri
Politistii vor fi trimisi in concediu fara plata pentru opt zile

Secretarul de stat din MAI Valentin Fatuloiu a spus la o intalnire avuta cu membrii din conducerea Sindicatului Pro Lex, ca politistii vor fi trimisi in concediu fara plata opt zile, patru in noiembrie si patru in decembrie, asa cum prevede Legea de reorganizare a unor institutii.

La intalnirea de vineri, de la Ministerul Administratiei si Internelor, subiectele abordate au fost Legea cadru de salarizare a personalului platit din fondurile publice, proiectul legii privind sistemul unitar de pensii publice, sustinerea efortului financiar prin masura acordarii concediului fara plata, protectia politistului in caz de ultraj si relatia institutiei in raporturile cu sindicatele, potrivit unui comunicat al Sindicatului Politistilor si Vamesilor Pro Lex remis sambata.

Secretarul de stat Fatuloiu a spus ca politistii vor fi trimisi in concediu fara plata timp de opt zile, patru in luna noiembrie si patru in luna decembrie, cerand liderilor de sindicat sa nu conteste masura, se arata in comunicatul Pro Lex. Totodata, secretarul de stat a mentionat ca politistii nu vor resimti efectul neplatii acestor opt zile, deoarece se vor acorda restantele la norma de echipament.

Referitor la protectia politistilor, conducerea ministerului a fost de acord cu propunerea sindicalistilor de a se lua masuri pentru modificarea legislatiei si modului de actiune al politistilor. In acest sens s-a convenit ca protectia politistilor este o prioritate si au fost stabilite directiile de lucru si rolul fiecarei parti in rezolvarea acestei probleme, potrivit sursei citate.

In legatura cu proiectul legii privind sistemul unitar de pensii publice, liderii Pro Lex au sustinut mentinerea varstei standard de pensionare a politistilor, aceasta fiind de 55 ani, iar, daca starea de sanatate le permite rezolvarea atributiilor ce le revin, politistii sa poata fi mentinuti in serviciu timp de cinci ani peste limita de varsta.

In sustinerea acestei propuneri sindicalistii au adus ca argumente: conditiile deosebite de munca, o speranta de viata de numai 62,5 ani, varsta de pensionare a politistilor din alte tari europene, dar si scaderea eficientei politistilor la varsta de 60 de ani.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#politisti concediu fara plata, #concediu politisti, #politisti legea bugetarilor , #Bucuresti