Politistii vor instala o casa de carton la TNB

Vineri, 07 August 2009, ora 17:40
1402 citiri
Politistii vor instala o casa de carton la TNB
foto: Arhiva

Sindicatul ProLex, la care sunt afiliati aproximativ 15.000 de politisti, va instala, luni, o casa de carton in fata Teatrului National, deschizand in acest fel seria de proteste la nivel national ale acestei categorii de functionari publici, a declarat presedintele sindicatului, Vasile Lincu.

"Casa din carton ce va fi inaugurata luni este modalitatea aleasa de politisti pentru a protesta fata de amanarea dreptului de a primi compensatia pentru chirie, iar actiunea are rolul de a atrage atentia asupra situatiei grele prin care trece Politia Romana si politistii mutati in interesul serviciului, amenintati cu evacuarea din casele in care locuiesc cu chirie", a precizat Lincu.

ProLex a remis presei un comunicat prin care subliniaza ca asteapta din partea Guvernului stabilirea cat mai urgenta a unor prioritati clare care sa-i vizeze pe oamenii legii si considera ca "negasirea unor solutii pentru ca politistii sa-si primesca la timp drepturile salariale este o grava problema care poate afecta ordinea si siguranta publica".

Proteste nationale ale politistilor

Sindicatul ProLex va declansa, marti, o serie de proteste la nivel national, urmand ca, in perioada 17-21 august, sa participe si la protestele organizate de Sindicatul National al Politistilor si Persoanalului Contractual, unde peste 500 de politisti vor picheta, zilnic, sediul Guvernului, 200, Palatul Cotroceni, 150 vor picheta Ministerul Administratiei si Internelor, 200, Ministerul Finantelor, iar cate o suta de politisti vor picheta sediile Prefecturilor si Inspectoratelor de Politie din intreaga tara.

"Actiunile de protest se vor desfasura, zilnic intre orele 10.00 si 12.00, perioada de timp in care politistii isi vor lua ore libere in contul orelor suplimentare lucrate deja.

Vor fi aproximativ 6.000 de politisti zilnic in strada", a declarat, pentru NewsIn, Marin Gruia, care a precizat ca revendicarile sindicatului sunt legate strict de drepturile politistilor si alocarea unui buget pentru buna functionare a unitatilor politienesti.

"Ministerul Administratiei si Internelor a primit un buget pentru zece luni si a fost impartit la 12 luni. De aceea, nu exista bani pentru plata compensatiilor de chirie, pentru prime de vacanta si pentru celelalte drepturi banesti prevazute de lege. Nu au fost alocati bani nici pentru hartie sau toner, astfel ca politistii sunt nevoiti sa le aduca de acasa", a subliniat Gruia.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#greva politisti sindicate, #proteste sindicate politisti , #Bucuresti