Ziare.com

Presedintele CNAS susine ca nu vor fi bani pentru spitalele regionale

Joi, 22 Ianuarie 2009, ora 14:28

   

Presedintele CNAS susine ca nu vor fi bani pentru spitalele regionale
Proiectul spitalelor regionale este in mare pericol deoarece a devenit aproape o certitudine faptul nu vor exista bani de la buget pentru finalizarea acestora in acest an, sustine presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Irinel Popescu.

"Dupa parerea mea, la sanatate nu poti sa renunti. Oamenii sunt la fel de bolnavi, necesitatile lor sunt la fel de mari, iar obligatia de a-i trata este aceeasi. De aceea voi solicita sa avem un buget macar la nivelul celui de anul trecut", a declarat medicul Irinel Popescu citat de Realitatea TV.

Acesta a mai spus ca spitalele sunt, in continuare, prost finantate iar situatia nu se va imbunatati prea curand.

"Eu unul cred in continuare ca spitalele sunt sectorul cel mai neglijat si cel mai prost finantat dintre toate segmentele sistemelului de sanatate din Romania. Dar, cu toate astea, cel putin deocamdata, cata vreme nu exista o justificare cifrica a realocarii resurselor dupa alta maniera decat cea actuala, as pastra finantarea ca atare", a adaugat acesta.

Presedintele CNAS a mentionat ca proiectul spitalelor regionale este in pericol deoarece, aproape sigur, nu vor fi bani de la buget pentru acest proiect.

"Proiectul spitalelor regionale este in mare pericol. Una dintre prioritatile mele din campania electorala a fost spitalul regional de la Craiova. Ideea este ca, daca va exista finantare, si aici am mari dubii, Craiova va fi, cu siguranta, printre primele spitale care vor fi luat in discutie", a spus Irinel Popescu, care a specificat faptul ca este foarte posibil sa nu fie bani de la bugetul de stat pentru spitalele regionale.

Totodata, noul presedinte al CNAS a declarat ca spitalele ar putea fi totusi ridicate, dar cu bani europeni. "Pentru necesitatile majore, cum ar fi sanatatea, cum ar fi educatia, dupa parerea mea, lor li se va acorda prioritate. Insa, pentru astfel de proiecte exista Banca Mondiala, Fondul Monetar International, si am inteles ca exista intentia sa apelam la aceste institutii ca sa nu oprim proiectele in derulare", a adaugat fostul senator doljean.

Totodata, Irinel Popescu a criticat decizia de eliminare a plafonului la medicamente, decizie pe care a catalogat-o drept iresponsabila si chiar ilegala.

"Desfiintarea plafonului la medicamente a fost, dupa parerea mea, o masura iresponsabila. Aproape ca este ilegala. Prin lege exista un anumit plafon care nu putea fi depasit, un buget aprobat, iar aceasta hotarare era evident ca va duce, rapid, la depasirea plafonului stabilit. Cine plateste diferenta si in baza carei legi? Casa trebuie mai intai sa repare niste lucruri care s-au facut din ratiuni electorale", a mai spus Irinel Popescu.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1437 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CRAIOVA ...?

S-A URCAT *** IN COPAC ...
DE CE TREBUIE UN SPITAL REGIONAL LA CRAIOVA, UNDE EXISTA 4 SPITALE, DINTRE CARE UNUL JUDETEAN DE URGENTA CARE ... ATENTIE : ESTE CEL MAI MARE SPITAL DIN TARA ...!!!
NICI N-A AJUNS BINE PE SCAUN SI A-NCEPUT MAREA PRADUIALA ...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor