Presedintele Colegiului Medicilor: Banii pentru sanatate ajung pana in iulie

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 14:50

   

Presedintele Colegiului Medicilor: Banii pentru sanatate ajung pana in iulie
Banii alocati sistemului de sanatate pentru 2010 vor ajunge doar pana in luna iulie, afirma presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoaie.

"Dupa ceea ce este afisat pe site-ul Ministerului de Finante, un calcul arata ca cu maximum de restrictii banii vor ajunge pentru functionarea unitatilor medicale pana in jur de 1 iulie - 15 iulie", a declarat Astarastoaie, Miercuri, la Realitatea FM.

Presedintele Colegiului Medicilor a precizat ca o administrare mai buna a bugetului pentru Sanatate ar fi imposibila.

"O administrare mai buna a acestor bani care au fost putini si anul trecut este aproape imposibila, pentru ca atunci cand ai bani putini cheltuielile sunt mult mai mari", a mai spus Astarastoaie.

Desi in ultimii ani bugetul Ministerului Sanatatii a crescut de mai multe ori, Vasile Astarastoaie spune ca acesta este in continuare insuficient."Daca facem un raport sa vedem cat aloca de exemplu Franta, care aloca pe cap de locuitor in jur de 1.700 de euro iar Romania 300 de euro, vedem care este diferenta. Nu putem sa solicitam servicii medicale de calitatea celor din UE si in acelasi timp sa nu finantam. Actul medicat costa", a mai spus presedintele Colegiului Medicilor.

Vasile Astarastoaie sustine ca in acest moment spitalele functioneaza pe un buget care este impus, si nu pe un buget de necesitate.

Bugetul Ministerului Sanatatii pentru anul acesta este de 4191,6 milioane lei, aproximativ la nivelul anului 2009, cand pentru Sanatate au fost alocate 4 044,6 milioane de lei.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1170 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
tudor65
rank 5
-
Pina cind colegiul medicilor nu va condamna practicile din sistem pe care le stie si le tolereaza ar face bine sa taca .Mor zilnic oameni din culpa medicala si au sanctionat un singur medic ,pe Ciomu si pe acela ca a fost mediatizat intens.Toti menegeri de spital au si o firma care chipurile vinde orice are nevoie spitalui si ca bun manager cumpara de la acea firma cu 150%mai scump,apoi spune nu mai avem bani dar eu m-am imbogatit.
qwe
rank 1
corect ...cmr mafie!!!
cmr sa taca ca este capo de tutti capi... mafia cmr a ingenunchiat generatii de medici care au ales calea starinatatii... sa va amintesc cum un sef de aprobari de la cmr prin anii 1998-1999 avea semnul fisicului (o boala bine cunoscuta) pt tinerii medici???
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor