De ce umflă proprietarii prețurile chiriilor. Dispută pe grupurile de profil: „Cred că cei care pun anunțuri aici intenționează să participe la iUmor”

Duminica, 08 August 2021, ora 11:35
5366 citiri
De ce umflă proprietarii prețurile chiriilor. Dispută pe grupurile de profil: „Cred că cei care pun anunțuri aici intenționează să participe la iUmor”
Prețul pentru o garsonieră pornește, de cele mai multe ori, de la 250 de euro FOTO Pixabay

Prețul chiriilor din București crește la finalul verii, spun cei care își caută locuințe, iar proprietarii cer mai mulți bani în această perioadă.

Asta și pentru că cererea este mai ridicată, mai ales pentru că se întorc studenții din provincie la facultate în Capitală.

Persoanele care caută să închirieze un apartament sau o garsonieră caută, cel mai adesea, pe grupurile de Facebook de profil. Doar că mulți se lovesc de prețuri peste bugetul de care dispun. De multe ori, nici condițiile pe care le oferă proprietarii din București nu merită suma pe care o cer. Prețul pentru o garsonieră pornește, de cele mai multe ori, de la 250 de euro.

Un tânăr a pornit o discuție pe un grup de anunțuri, dezamăgit de prețurile pe care le cer proprietarii care postează anunțuri.

„Curiozitate: mi se pare doar mie sau mai nou cei care pun anunțuri aici, intenționează să participe la iUmor? La modul că văd anunțuri cu chirii care nu își merită banii. În afară de glumițe răutăcioase (care chiar da, își au rostul) nu văd nicio apreciere să zică unul: da, își merită banii, tag Gigel poate te interesează. Oare acești proprietari chiar reușesc sa dea ceva în chirie?: ))”, a postat un membru al unui grup de chirii din București.

Și alți utilizatori au comentat. O persoană spune că văzut același anunț cu două prețuri diferite.

„Se blufează mult în perioada asta în speranța că se găsesc fraieri (studenți nou veniți în București, poate), am văzut un apartament pe grup aici era 420 euro iar pe alt grup era 450. Naiba mai înțelege”, a scris un internaut.

Aceeași opinie o are și altă persoană: „multe prețuri sunt doar umflate artificial în speranța că vin studenții din țară și nu oferă mai nimic de prețurile alea (unele). Dacă taci, încurajezi astfel de atitudini speculative. Nu mai știe cum să te facă românul, țara de bișnițari. Sper să vină încă un val de covid să rămână cu buzele umflate și cu apartamentele neînchiriate”.

Părerile sunt împărțite. O altă persoană comentează: „Comentarii si postare inutila daca nu ar inchiria ar micșora chiria! Oare este așa greu de înțeles că prețul este în funcție de cerere și ofertă ( nu comentariile fac prețul)”.

„Până la urmă, fiecare cere cât vrea. Automat tu accepți sau cauți în altă parte! Simplu. Voi vreți totul nou și la puțini bani”, este de părere altcineva.

#chirii Bucuresti, #pret chirie Bucuresti, #Bucuresti, #apartamente Bucuresti , #Bucuresti