Prima casa "Eco" din Romania, construita in curtea Politehnicii

Joi, 22 Ianuarie 2009, ora 11:46
4284 citiri
Prima casa "Eco" din Romania, construita in curtea Politehnicii

Prima casa "Eco" din Romania va fi construita in curtea Politehnicii Bucuresti.

Locuinta va avea un consum de energie redus, cu pana la 90% fata de o casa obisnuita, datorita materialelor de constructie speciale, informeaza Evenimentul Zilei.

Constructia va fi realizata anul acesta, sub coordonarea Institutului de Studii si Proiectarii Energetice (ISPE), momentan aflandu-se in faza proiectarii.

Cu toate ca exista constructori romani care sustin ca au efectuat astfel de lucrari, acestia nu au avizul Institutului Passivhaus din Germania, singura institutie care poate emite certificate de acest gen.

Locuinta va avea 180 de metri patrati si va costa 800 de euro/mp. Desi pare o investitie foarte costisitoare, aceasta va fi amortizata, in timp, datorita reducerii facturilor de la intretinere.

Potrivit specialistilor, consumul energetic anual nu va depasi 15kWh/mp pe an, in timp ce consumul pentru locatari, care include iluminat, gatit, aparate electronice, ventilatie, se va situa in jurul valorii de 120 kWh/mp pe an. In cazul unei locuinte obisnuite, consumul anual pentru incalzirea casei variaza intre 60 si 90 de kWh/mp an.

Temperatura din locuinta nu va scadea sub 20 de grade Celsius, iarna si va fi mentinuta sub 26 de grade, in timpul verii. Casa va fi construita pe un singur nivel si va fi deschisa publicului, interesat de proiect. In plus, locuinta va putea fi monitorizata on-line.

Dupa terminarea proiectului, acesta va fi brevetat, iar firmele implicate in constructie il vor putea realiza in toate orasele Romaniei.

Unul dintre punctele forte al casei este reprezentat de tamplarie, care izoleaza perfect, din punct de vedere energetic, impiedicand orice fel de risipa. Aerisirea casei se va face prin cinci canale subterane, care vor extrage caldura din sol. Apa necesara consumului va fi incalzita prin panouri solare si pompe de caldura, reducand astfel utilizarea energiei electrice.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#casa Eco, #Politehnica Bucuresti, #consum energie , #Bucuresti