Primaria Capitalei a publicat lista beneficiarilor de eco-vouchere

Joi, 02 Mai 2019, ora 19:56
4418 citiri
Primaria Capitalei a publicat lista beneficiarilor de eco-vouchere
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Capitalei a publicat lista celor 4.193 de beneficiari de eco-vouchere acceptati in cadrul Programului de stimulare a eliminarii din traficul bucurestean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, iar de vineri incep inscrierile unitatilor comerciale interesate sa participe la acest program.

Potrivit unui comunicat al Municipalitatii, lista a fost publicata pe site-ul institutiei, la sectiunea "Eco-voucher in schimbul unui autovehicul uzat".

"Lista celor 4.193 de beneficiari de eco-vouchere cuprinde, pentru fiecare persoana in parte, numarul pozitiei in lista celor 5.000 de proprietari acceptati in program, codul primit la inregistrare, initialele numelui si prenumelui sau denumirea persoanei juridice, precum si data si ora inregistrarii, cu mentiunea ca aceste informatii sunt redactate fara diacritice", se arata in comunicat.

Municipalitatea aminteste ca, in perioada 3 - 16 mai, comerciantii eligibili, interesati sa accepte la plata eco-voucherele emise de Primaria Capitalei, se pot inscrie in acest program.

Concomitent cu derularea etapei de selectie a unitatilor comerciale participante la program, Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) va transmite catre prestator nota de comanda pentru tiparirea eco-voucherelor si, ulterior, distribuirea lor prin curier, la adresa beneficiarilor. Primaria Capitalei deruleaza selectia unitatilor comerciale participante la program, precum si tiparirea eco-voucherelor si distribuirea acestora catre beneficiari in baza contractului de prestari servicii incheiat cu UP Romania.

Beneficiarii eco-voucherelor vor intra in posesia acestora incepand cu luna iunie.

Eco-voucherele nominale vor fi expediate prin curier la adresele de domiciliu/ sediu social/ corespondenta ale beneficiarului, cu semnatura de primire pe scrisoarea de transport (AWB-Airway Bill).

In situatia in care eco-voucherul nu poate fi inmanat beneficiarului de catre curier, acesta va fi returnat PMB, urmand a fi inmanat personal beneficiarului, la Centrul de Informare si Documentare pentru Relatia cu Cetatenii din bd-ul Regina Elisabeta, nr. 42, se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, in cazul in care eco-voucherul nu va putea fi ridicat de beneficiar, o alta persoana imputernicita de acesta il va putea lua pe baza unei imputerniciri in forma autentica si a CI /BI in original, cu semnatura de primire.

Curierul va contacta telefonic beneficiarul si va incerca livrarea plicului, ce contine carnetul eco-voucher (1 carnet eco-voucher compus din 3 file in valoare de 3.000 lei fiecare fila), de minimum trei ori in termen de 15 zile lucratoare. In cazul deteriorarii sau pierderii eco-voucherului de catre beneficiar, PMB este absolvita de orice raspundere.

In urma verificarii indeplinirii conditiilor de eligibilitate din Regulament de catre cei 6.000 de participanti inscrisi, in program au fost acceptati 5.000 de proprietari. Grupul de lucru constituit in vederea implementarii programului a verificat dosarele depuse, fiind admise 4.193.

Prin acest proiect, Primaria Capitalei vine in sprijinul bucurestenilor care doresc sa renunte la autovehiculele uzate, oferindu-le eco-vouchere in valoare de 9.000 de lei. Cu aceste eco-vouchere, bucurestenii declarati eligibili isi vor putea achizitiona autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomotie noi 'prietenoase cu mediul', non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice si electronice noi, cu clasa energetica superioara, precizeaza PMB.

Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#eco voucher lista , #Bucuresti