Primaria Constanta va demola amplasamentele ilegale de pe plaje

Joi, 02 Octombrie 2008, ora 15:54
878 citiri
Primaria Constanta va demola amplasamentele ilegale de pe plaje

Primaria Constanta va trece la demolarea amplasamentelor ilegale de pe plaja, si la procedurile de stopare a eroziunii acesteia, imediat ce proiectul privind transferarea plajelor catre autoritatile locale va fi legiferat, a declarat, joi, directorul Directiei Programe al PMC, Ani Merla.

"Legea cu privire la trecerea plajelor din administrarea Ministerului Mediului in cea a autoritatilor locale si judetene ne va permite sa incepem demolarea constructiilor ilegale de pe plaja", a precizat directorul Directiei Programe si Dezvoltare din Primaria Municipiului Constanta (PMC), Ani Merla, informeaza NewsIn.

Potrivit acesteia, in conditiile legiferarii proiectului amintit, primaria are in vedere largirea plajelor prin stoparea eroziunilor.

"Proiectul de stopare a eroziunii plajelor il vom corela cu Programul Operational Sectorial pentru Mediu, program prin care se pot accesa150 milioane euro", a adaugat reprezentantul Primariei Constanta (PMC).

Totodata, directorul de Programe si Dezvoltare a mentionat ca odata cu aprobarea noului act legislativ se va trece la delimitarea zonei costiere, pentru determinarea limitelor terenurilor care apartin domeniului statului, de cele din domiul privat.

Referitor la proiectele din urma ale Primariei, Ani Merla a precizat ca in ce priveste constructia Oraselului Lacustru si a Teleschiului pe lacul Siutghiol din Constanta, acestea sunt in etapa de elaborare a studiilor de fezabilitate.

Conform unui act normativ, adoptat la inceputul saptamanii, plajele aflate pe terenuri intravilane vor trece in administrarea consiliilor locale pe raza carora se situeaza, iar plajele din extravilan in administrarea consiliilor judetene.

Proiectul de lege privind transferul plajelor din administrarea Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile in cea a autoritatilor locale a fost votat in sedinta Camerei Deputatilor cu 167 de voturi "pentru", 48 "impotriva" si 5 abtineri.

Actul legislativ prevede ca Ministerul Mediului, prin Apele Romane, va detine in continuare terenurile luate in administrare de autoritatile locale, jumatate din sumele obtinute prin concesionarea plajelor urmand sa revina Regiei, iar cealalta jumatate, administratiei locale

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un service auto a deviat cursul unei ape dintr-un sat din județul Constanța. Cum a fost descoperit totul
Un service auto a deviat cursul unei ape dintr-un sat din județul Constanța. Cum a fost descoperit totul
Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au amendat cu 30.000 de lei un service auto din satul Lazu pentru devierea unui curs de apă. Reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa au anunţat...
Un bărbat a fost reținut de poliție, după ce a întreținut relații sexuale cu o minoră. Fata de 13 ani a rămas însărcinată
Un bărbat a fost reținut de poliție, după ce a întreținut relații sexuale cu o minoră. Fata de 13 ani a rămas însărcinată
Un bărbat de 24 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Constanţa pentru viol, după ce a întreţinut cel puţin un raport sexual cu o fată de 13 ani, iar aceasta a rămas însărcinată....
#amplasamente, #plaja, #demola, #primarie, #Constanta , #Bucuresti