Primaria Giurgiu ar putea disponibiliza 400 de angajati in doua luni

Marti, 03 Februarie 2009, ora 17:38
1458 citiri
Primaria Giurgiu ar putea disponibiliza 400 de angajati in doua luni
Foto: Evenimentul Zilei

Primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a declarat, marti, ca noua organigrama a Primariei Giurgiu va fi pusa la punct cel mai tarziu la inceputul lunii aprilie si ca exista posibilitatea sa ramana fara serviciu circa 400 de salariati, transmite corespondentul NewsIn.

"Cu regret spun, stiu ca este greu sa ramai fara serviciu, insa probabil reducerile de personal vor insemna 200 de persoane din Primarie si alte 200 de la Directia Generala a Serviciilor Publice de Gospodarie Comunala", a declarat Lucian Iliescu, in conferinta de presa, citat de Newsin.

Edilul a precizat ca in Primaria Giurgiu sunt 710 angajati, iar 187 fac parte din aparatul propriu al primarului.

Pe de alta parte, Lucian Iliescu, a declarat recent, ca fondul de salarii al institutiei pe care o conduce va fi micsorat cu 600.000 de lei, pe fondul crizei economico-financiare.

"Sunt inca discutii pe tema reducerii de personal, insa cert este ca fondul de salarii va fi redus cu sase miliarde de lei. Aceasta pentru ca nu mai sunt resurse. In sedinta Consiliului Local (din 23 ianuarie, n.r.), a fost aprobat un buget care reprezinta 37% din cel pe 2008. Asteptam inca aprobarea bugetului de stat si cota care va fi repartizata la Giurgiu. Vorbim in acest moment de un buget de austeritate la municipiu si se pare ca aceasta criza economica este abia la inceput", afirma Lucian Iliescu.

In sedinta ordinara din ianuarie, Consiliul Local Giurgiu a aprobat bugetul local de venituri si cheltuieli pe 2009, a carui valoare se ridica la circa 69 de milioane de lei.

Edilul municipiului Giurgiu declara recent ca la inceputul lui 2008, Primaria a aprobat un buget de 1.600 de miliarde de lei vechi.

Citește și:
Elevii ar putea fi obligați să poarte uniforme la școală. AUR a depus proiectul de lege
Elevii ar putea fi obligați să poarte uniforme la școală. AUR a depus proiectul de lege
AUR a depus la Senat un proiect de lege privind reintroducerea uniformelor şcolare în învăţământul preuniversitar. Iniţiativa, denumită ”Propunerea legislativă pentru modificarea...
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...