Ziare.com

Procesarea dosarelor de pensii pentru gradele I si II de munca ar dura cel putin un an

Duminica, 26 Octombrie 2008, ora 15:40

   

Procesarea dosarelor de pensii pentru gradele I si II de munca ar dura cel putin un an
Finalizarea procesului de recalculare a pensiilor pentru gradele I si II de munca ar dura cel putin un an daca ar fi angajate, in plus, 1.700 de persoane, pentru ca multe dosare nu pot fi prelucrate decat de mana, a declarat ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

"Am cerut Casei Nationale de Pensii sa faca o inventariere a tuturor persoanelor care ar trebui sa primeasca bani in plus, potrivit legii
promulgate de presedintele Traian Basescu, si voi prezenta marti in Guvern o analiza in acest sens", a spus Campeanu, citata de NewsIn.

"Problema este ca sunt multe dosare care nu pot fi prelucrate decat de mana, pentru ca multi pensionari nu si-au depus toate adeverintele necesare. In plus, aceste persoane nu sunt trecute in baza de date a celor care beneficiaza de recalcularea pensiilor potrivit legii 3 din 30 iunie 1977. Ne-ar trebui cel putin un an si cel putin 1.700 de persoane in plus pentru recalcularea pensiilor", a adaugat ministrul.

In plus, ar fi nevoie si de un nou sistem informatic pentru a procesa cele aproape doua milioane de dosare, potrivit legii votate de Parlament.
Ministrul Muncii a tinut sa precizeze ca pensiile celor care au lucrat in conditii grele de munca au crescut de la 1 octombrie cu peste 27%, cu 8% mai mult decat in cazul celorlalti pensionari.

La inceputul acestei luni, ministrul Muncii spunea ca recalcularea pensiilor in varianta propusa de Parlament, ce are ca efect dublarea pensiilor celor care au iesit la pensie cu grupele I si II, ar bloca sistemul public de pensii, din cauza imposibilitatii de a procesa aproape doua milioane de dosare.

Potrivit unei Ordonante de Urgenta a Guvernului, incepand cu 1 octombrie 2008, persoanele care au avut gradele I si II de munca si au
iesit la pensie pana in 1990 vor beneficia de cresterea pensiilor.
Citeste mai multe despre procesare dosare pensii Mariana Campeanu
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1684 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

E mult mai usor ptr. cine are toata perioada lucrata in aceeasi grupa,dupa aceea vin cei care au o perioada gr.1 o alta perioada gr2 si restu perioada normala .Oricum trebuie avuta mare atentie sa nu se mai faca incurcaturi sa se ingroase din nou randurile de la casele de pensii.Pentru-ca nimeni pana acum in nici-o legislatura nu s-a sinchisit de repararea acestei nedrepatati a facut sa cada tot pe capul lui Tariceanu ca si cum nu i-ar fi fost de ajuns toate belelele ,INUNDATII,ALUNECARI,SECETE,{n-a fost an din acestia 4 sa nu fie vreo calamitate.

 

MAGI TITEL DE LA CASA DE PENSII

Esti liberal, vad ca te pricepi la tot ce tine de pensii, poate ar fi bine s-o inlocuiesti pe cotoroana asta incompetenta, care se vaicareste tot timpul, si sa dai pensiile la oameni.

MINCIUNI NERUSINATE !

In decizia mea de pensionare sunt trecuti anii pe grupe de munca . Cat iti trebuie sa faci 5 operatii de aritmetica de clasa a III-a ??? !!!

 

Pensii recalculate

Sa fie dati afara cei care nu au calculat pensiile corect. Angajati daca trebuie 2000 de persoane pt un anumit timp, rezolvati problemele pensionarilor si reveniti la normal.
Sunt dosare care pot fi rezolvate intr-o ora. Alte dosare nu sunt complete pentru ca nu toate actele au fost acceptate de cei de la pensii.

 

E o minciuna ca nu se poate

pai cum sa nu se poata ca doar au sistem elecronic ....daca pot mari punctul de pensie de ce nu pot face la fel cu pensiiile de grupe ? nu mai pot pune un "querry " in baza de date ? si un camp ptr rezultat ?
mincinosi si prosti.... pacat ca le mai dam bani de impozite si taxe ....sanatate si virtute... restul ramane la aprecierea dvs :)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor