Profesorii clujeni au intrat in greva japoneza

Luni, 14 Aprilie 2008, ora 12:44
1128 citiri
Profesorii clujeni au intrat in greva japoneza

Peste 5.000 de profesori clujeni, membri ai Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar Cluj (SLIPC), au intrat, luni, la ora 11.00, in greva japoneza, fara sa intrerupa activitatea, informeaza NewsIn.

Presedintele sindicatului, Lucia Cojocaru, a declarat ca dascalii membri ai SLIPC din tot judetul poarta insigne, iar la intrarile principale din institutiile de invatamant au fost puse afise care anunta greva japoneza. Profesorii clujeni sunt nemultumiti de ordonanta de urgenta prin care este sistata acordarea tichetelor cadou pentru bugetari.

Cadrele didactice clujene nu au renuntat la greva, desi ministrul Economiei, Varujan Vosganian, cat si alti lideri ai PNL, au declarat ca vor fi gasite solutii si tichetele vor fi acordate in continuare.

"Pe declaratii din presa nu s-au dat inca ordonante de urgenta, din cate stim noi acestea se dau doar in sedinte de Guvern, iar luni nu sunt sedinte de Guvern. Vom continua sa urmam calendarul protestelor, deoarece ne-am mai ars si alta data ca s-a vehiculat in presa una, iar decizia luata a ramas", a declarat Lucia Cojocaru, presedintele SLIPC.

Potrivit acesteia, la nivelul judetului Cluj scolile speciale subordonate Consiliului Judetean Cluj nu au primit deloc tichete cadou, nici pe cele de 8 Martie, iar la nivelul municipiului Cluj-Napoca exista scoli care au comandat deja tichetele cadou.

Lucia Cojocaru a spus ca SLIPC va participa si la protestul programat in data de 16 aprilie, la Bucuresti, daca Guvernul nu va emite pana atunci o ordonanta de urgenta prin care fie reluata acordarea tichetelor cadou.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pericol de moarte la Cluj. Cinci persoane, dintre care 4 minori, au ajuns la spital intoxicate cu dioxid de carbon
Pericol de moarte la Cluj. Cinci persoane, dintre care 4 minori, au ajuns la spital intoxicate cu dioxid de carbon
O femeie şi patru copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani, au ajuns, joi seară, 18 aprilie, la spital fiind transportați de către echipaje medicale din Cluj. Cei cinci prezentau...
Grevă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Salariații se simt "discriminați"
Grevă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Salariații se simt "discriminați"
Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea...
#greva, #japoneza, #Cluj, #profesori, #tichete, #cadou , #Bucuresti