Profesorii renunta la greva (Video)

Vineri, 14 Noiembrie 2008, ora 12:05
2772 citiri
Profesorii renunta la greva (Video)

Conducerile celor patru sindicate din educatie au hotarat vineri sa renunte la greva generala anuntata pentru data de 18 noiembrie.

Liderul FSLI, Aurel Cornea, a declarat ca decizia a fost luata in urma consultarilor cu toate organizatiile sindicale din invatamant.

Printre motivele care au stat la baza acestei decizii se numara faptul ca sindicalistii se asteapta ca si a doua orodonanta emisa de guvern cu privire la majorarea salariilor profesorilor, adoptata luni seara, sa fie declarata neconstitutionala de catre CC.

In acelasi timp, sindicalistii spun ca nu vor ca protestul lor sa fie folosit pentru propaganda electorala.

Presedintele "Spiru Haret", Gheorghe Izvoranu, a confirmat la Realitatea TV anuntul facut de liderul FSLI. "Nu este vorba despre un pas inapoi, ci de unul rational", a declarat Izvoranu, precizand ca sindicatele asteapta motivatia Curtii Constitutionale cu privire la decizia de neconstitutionalitate a ordonantei care amana majorarea salariilor profesorilor si apoi o decizie similara in privinta celei de a doua Ordonante de Guvern cu privire la salariile profesorilor.

"Noi nu am inchis conflictul, greva generala poate fi declansata in orice moment", a subliniat Izvoranu, precizand ca sindicalistii se bazeaza pe anuntul facut joi de Avocatul Poporului, potrivit caruia si a doua ordonanta adoptata luni seara de Guvern va fi declarata neconstitutionala.

"Noi speram ca, din nou, Curtea va stabili si neconstitutionalitatea celei de a doua ordonante si atunci conflictul se va inchide de la sine", a explicat liderul "Spiru Haret".

La fel de increzator s-a ratat si presedintele "Alma Mater", Razvan Bobulescu, care a declarat pentru Antena3 ca este convins ca si ordonanta 151/2008 va fi declarata neconstitutionala de catre CC, deoarece "este aceeasi speta care a fost deja judecata".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#sindicate, #educatie, #greva, #renunta , #Bucuresti