Proiectul pentru extinderea parcului Herastrau a fost respins

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 18:17
1072 citiri
Proiectul pentru extinderea parcului Herastrau a fost respins

Proiectul de hotarare pentru extinderea parcului Herastrau cu 3.500 de metri patrati, in valoare de 2,5 milioane de lei, dintre care 1,5 milioane fonduri de la Agentia Fondului pentru Mediu, a fost respins, joi, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Proiectul nu a intrunit numarul necesar de voturi, deoarece multi dintre consilieri au considerat ca ar contine preturi exagerate. De altfel, si Comisia economica a CGMB a dat aviz negativ acestui proiect.

Proiectul pentru extinderea si reabilitarea parcului Herastrau are o valoare de 2,5 milioane lei, dintre care 1,5 milioane din fonduri provenind de la Agentia Fondului pentru Mediu. Prin acest proiect, parcul urma sa se mareasca cu 3.500 de metri patrati. In plus, urmau sa fie realizate lucrari de reabilitare in zona Insulei Trandafirilor si a circuitului pietonal, precum si lucrari pentru iluminarea obiectivelor cu panouri fotovoltaice.

In aceeasi sedinta a CGMB, a fost aprobat proiectul de amenajare a parcului Ghencea, dupa ce consilierii au obiectat ca parcul ar fi prea departe de actualele locuinte din zona si nu va fi frecventat de multe persoane. Cu toate aceste obiectii, proiectul a intrunit numarul necesar de voturi.

Valoarea totala a investitiei pentru proiectul de amenajare a parcului Ghencea este de 2,46 milioane de lei, dintre care doua milioane din fonduri provenind de la Ministerul Mediului, prin Agentia Fondului pentru Mediu, urmand ca in parcul de opt hectare sa fie amenajate spatii recreative si zone special amenajate pentru practicarea sportului, precizeaza reprezentantii ALPAB. Primaria Capitalei va asigura 10% din fondurile necesare.

Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), subordonata municipalitatii bucurestene, a depus cereri de finantare la Administratia Fondului pentru Mediu pentru a accesa fonduri pentru amenajarea parcului Ghencea si extinderea si reabilitarea parcului Herastrau.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#parca Herastrau, #extindere parc, #proiect extindere respins , #Bucuresti