Protest in Bucuresti: Vrem parc, nu betoane!

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 15:23
4151 citiri
Protest in Bucuresti: Vrem parc, nu betoane!
Foto: Facebook/Nicoleta Chirita

Peste o suta de bucuresteni s-au strans sambata in zona Derdelus din parcul Titan, pentru a protesta fata de intentia de a construi o sala polivalenta in aceasta zona verde a Capitalei.

Saptamana aceasta, reprezentantii Primariei Sectorului 3 au anuntat ca au renuntat la acest proiect, insa locuitorii zonei cer o hotarare de consiliu care sa dovedeasca decizia. In plus, manifestantii solicita oprirea betonarilor din parcuri in tot Sectorul 3.

Protestatarii de weekend au venit sambata dimineata in parc, cu bannere si pancarte pe care scria: "Vrem parc, nu betoane!" sau "Agenda cetateanului: Parc, nu betoane!".

"In urma mesajelor primite de la cetateni, Primaria Sectorului 3 a luat decizia sa sisteze derularea acestui proiect in Parcul Titan si sa analizeze relocarea lui pe un alt teren din sector. Primaria considera, de asemenea, ca o sala multifunctionala de spectacole in Sectorul 3 este un obiectiv necesar si asteptat de cetateni, dovada fiind numeroasele mesaje primite in acest sens.

Pe de alta parte, una dintre prioritatile majore ale acestui mandat este extinderea spatiului verde, asa cum a fost comunicata in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2012, prioritate care este avuta in vedere permanent", se arata in comunicatul postat pe site-ul Primariei Sectorului 3.

Planul initial al primarului Robert Negoita, anuntat in mai 2014, era sa faca o sala de spectacole in fostul parc IOR, sper nemultumirea celor care traiesc in apropiere.

Sala era gandita la o capacitate de 1.200 de locuri, fiind dedicata evenimentelor culturale, si ar fi costat 10 milioane de euro. Cladirea s-ar fi intins pe 3.000 de metri patrati de spatiul verde, chiar la intrarea in Parcul Titan, langa Liceul Dante Aligheri.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#protest Parc IOR Bucuresti, #protest parc Titan Negoita , #Bucuresti