Rosii plantate pe bulevard, in centrul Bucurestiului (Video)

Joi, 05 Iunie 2014, ora 13:45
7083 citiri
Rosii plantate pe bulevard, in centrul Bucurestiului (Video)

Un bucurestean a gasit o forma inedita de protest fata de intarzierea lucrarilor la trotuarele Bulevardului Regina Elisabeta din Capitala: si-a facut o gradina cu legume, fructe si flori, chiar pe unul din trotuarele decopertate.

Catalin Berenghi si-a plantat in gradina amenajata in centrul Bucurestiului rosii, porumb, capsuni, menta si flori, arata Digi 24.

Cu toate ca gradina reprezinta o forma de protest, ea este admirata de toti trecatorii. Berenghi este insa nemultumit de neglijenta municipalitatii si a Administratiei Strazilor, trotuarele fiind de nefolosit de mult timp.

"Sunt nemultumit pentru ca Primaria Capitalei si Administratia Strazilor isi bat joc de noi. Au decopertat acum o luna si jumatate pe trotuarul acesta, pe partea celalata acum 2 luni jumatate si vor termina de aranjat asta cine stie, peste vreo 2-3 luni.

Pana atunci am timp sa se coaca porumbul, rosiile sunt in parg. Am pus si menta. Isi bat joc de noi, trebuie sa luam masuri. Atitudine civica", a acuzat bucuresteanul.

Protest inedit in Bucuresti: Un tramvai numit Rosia Montana

De asemenea, locuitorii din zona sustin ca santierul le creeaza un mare disconfort, Berenghi sustinand ca oamenii ramana fara curent si apa din cauza lucrarilor.

"Suntem in centrul Bucurestiului. Saptamana trecuta nu am avut curent. De cinci ori ni s-a oprit curentul. Avem probleme cu canalizarea. Ni se infunda canalizarea. Nu avem apa in centrul Bucurestiului. Este afectata reteaua de Internet", a spus el.

Reprezentantii Administratiei Strazilor considera ca protestul bucuresteanului este indreptatit si promit ca vor sanctiona firma de constructii.

"Administratia Strazilor Bucuresti va sanctiona constructorul care executa lucrarea, pentru depasirea termenului, prin aplicarea de penalitati la plata facturii", a mentionat institutia.

Nu este pentru prima data cand Berenghi apeleaza la aceasta forma de protest. El a plantat flori si copacei, in urma cu doi ani, intr-un sant de pe Bulevardul Elisabeta, ramas de la reparatiile unei tevi.

El a fost amendat, insa a contestat sanctiunea in instanta si a castigat. In plus, soseaua a fost reparata la o zi dupa protestul sau.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...