Ziare.com

Protest la demolarea Halei Matache

Marti, 26 Martie 2013, ora 07:35

   

Protest la demolarea Halei Matache
Primaria a inceput, luni seara, demolarea Halei Matache, pentru reamplasarea ei, in timp ce reprezentantii ONG-ului "Salvati Bucurestiul", condusi de Nicusor Dan, au protestat.

Zona Piata Matache a fost incercuita de macarale si politisti locali, iar muncitorii s-au apucat sa taie acoperisul halei.

Potrivit Realitatea TV, care citeaza Mediafax, presedintele Asociatiei "Salvati Bucurestiul" a declarat ca 30 de politisti locali au ajuns la fata locului.

"Politia Locala a refuzat sa ne spuna daca exista autorizatie pentru asa ceva. In aceste conditii, am sunat la 112 si am chemat Politia, pentru ca agentii sa ii ceara sefului de santier documentele necesare pentru aceasta operatiune. Acesta a prezentat o autorizatie care era emisa chiar azi (luni - n.r.). In ceea ce ne priveste, vom continua lupta la tribunal", a spus Nicusor Dan.

Reprezentantii ONG-urilor acuza municipalitatea bucuresteana ca a inceput actiunile de reamplasare a constructiei pe baza unei autorizatii emise in aceeasi zi.

Lucrarile in vederea reamplasarii halei au inceput dupa ce luni, la sediul Primariei Capitalei, a avut loc o dezbatere publica asupra celor trei planuri urbanistice zonale (PUZ) pentru zona Berzei-Buzesti, care prevad, printre altele, stramutarea Halei Matache.

Cu acest prilej, presedintele Asociatiei "Salvati Bucurestiul" a aratat ca PUZ-urile respective, daca vor fi aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), vor fi atacate in instanta.

In 13 februarie, peste 50 de persoane au protestat in fata Ministerului Culturii, solicitand ministrului de resort sa retrimita avizul de mutare a Halei Matache la Comisia Monumentelor Istorice, deoarece atunci cand acesta a fost acordat, nu s-ar fi luat in calcul varianta pastrarii amplasamentului monumentului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2159 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa putea

sa lipseasca marele ND de la acest eveniment! Si da-i , si lupta, si da-i si lupta, coane Nicule! Zona trebuie asanata, deratizata si curatata. Sorin Oprescu are un oras nu doar de administrat, acest oras trebuie si modernizat. Iar Uranus se inscrie perfect in acest plan.

 

Era si timpul,

vine primavara, perioada propice lucrarilor pe santier. S-a pierdut vreme, s-au pierdut bani si asta doar din cauza unor ONG-isti , in spatele carora nu e greu de ghicit cine se afla. Bucurestiul este condus de Sorin Oprescu si un consiliu, nu suntem in dictatura ONG-urilor.

 

Legatii si duceti-i la Moscova pe asazisii protestatari

Sigur le asigura Putin un loc rece de cazare.Hahahahahahahah. Bravo Domnule Primar ,lucrati pentru interesul cetatenilor nu a spagarilor care impiedica dezvoltarea orasului.

 

Ha,ha,ha.Lucreaza in interesul cetatianului???

Daca ai sti cata spaga a luat ti-ai baga cutitul in gat.Cladirile istorice nu trebuie demolate ci modernizate pe structura si formatul vechii cladiri.

Nicusor Dan

nu este decat un perdant, atata tot. A ratat si pozitia de consilier general , dovedeste ca nu s-a resemnat si nu stie sa piarda elegant. De parca ar fi avut vreo sansa in fata lui Sorin Oprescu!

 

S-a pierdut

atata vreme pretioasa din cauza acestor ONG-isti. O ruina nu poate sta la infinit in calea modernizarii orasului. Traficul si problemele sale sunt una din probleme fundamentale ale Bucurestiului, iar Uranus poate rezolva o parte din ele. ONG-istii ar face bine sa-l lase pe Sorin Oprescu in pace, demolarea si reamplasarea sunt cea mai buna solutie.

 

 

...

.. nu sunt bucurestean si nu cunosc problemele de trafic sau de alta natura ale capitalei .. dar ii dau dreptate lui @next777 pentru paralela facuta cu cladirile istorice din Anglia .. cel mai usor este sa darami (demolezi) .. asta nu demonstreaza competenta ! .. nici incompetenta .. doar lipsa de pregatire specifica si o anumita nepasare fata de istorie .. dorinta de parvenire, arivismul, sunt mult mai puternice decat orice umbra de patriotism .. asta si-au dorit bucurestenii, si prin ei, ca exponenti ai romanilor, intreaga tara .. viitorul unei natiuni se cladeste pe istoria ei .. demoland istoria, inseamna ca nu ne dorim un viitor ..


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor