Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Protestul bugetarilor: Sindicalistii au o cruce care anunta decesul Parlamentului

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 15:20
1453 citiri
Protestul bugetarilor: Sindicalistii au o cruce care anunta decesul Parlamentului

Aproximativ 3.000 de sindicalisti din toate domeniile s-au strans marti in Parcul Izvor pentru a protesta fata de decizia Guvernului de asumare a raspunderii pe Legea salarizarii unice.

Numarul lor este mic daca luam in considerare faptul ca liderii sindicali au anuntat ca vor participa in jur de 5.000-6.000 de bugetari. Sindicalistii, insa, continua sa vina in fata Palatului Parlamentului. O suta de jandarmi au fost mobilizati pentru a asigura ordinea.

Sa traiti bine precum dascalii!

Oamenii striga "Hotii!", "V-ati asumat coruptia din stat" sau "Sa traiti bine precum dascalii!" si au venit si cu o cruce pe care scrie "Parlamentul Romaniei, nascut in 1920 si decedat marti, 15 septembrie 2009".

"Vom protesta pana la ora asumarii sau neasumarii de catre Guvern a raspunderii pe legea de salarizare, deoarece nu se respecta principiile convenite cu partenerii sociale, iar guvernul promoveaza inechitati intre diferitele categorii de personal si aduce o scadere considerabila a veniturilor functionarilor publici", a declarat unul dintre protestatari afiliati la Sindicatul National al Functionarilor Publici (SNFP), citat de NewsIn.

"Noi am facut concesii, dar suntem neglijati, in timp ce judecatorii sunt bagati in seama. Pe noi nu ne-au anuntat care sunt cele 70 de amendamente aprobate. Preferam sa fie doua-trei, dar de esenta, de exemplu cresterile negociate initial", a adaugat un alt protestatar.

Protestele au inceput de la ora 14:30, cand s-au intalnit cele 17 federatii afiliate la CNS "Cartel ALFA". La ora 15:00 s-au strans si federatiile sindicale membre ale Aliantei Bugetarilor.

Urmeaza greva generala

Protestele de marti sunt primele dintr-o serie ampla planificata de federatiile membre ale Aliantei Bugetarilor in sedinta din data de 10 septembrie 2009.

Presedintele FSLI, Aurel Cornea, anunta, saptamana trecuta, un calendar de actiuni de protest concertate.

"Prima va fi pichetarea Parlamentului Romaniei in data de 15 septembrie. A doua, greva generala de o zi in 5 octombrie. Va urma neparticiparea mebrilor nostri de sindicat la actiunile din perioada alegerilor prezidentiale", a spus liderul FSLI.

A.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#proteste sindicalisti Parcul Izvor, #bugetari pichetare Parlament, #asumare raspundere Guvern, #lege salarizare unica , #Bucuresti