Raportul medico-legal in cazul Raluca Stroescu

Miercuri, 16 Mai 2007, ora 17:31
7805 citiri
Raportul medico-legal in cazul Raluca Stroescu

Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" a publicat, miercuri, raportul medico-legal in cazul decesului Ralucai Stroescu, fost manager de audit la Ernst&Young, gasita moarta la 22 aprilie. Potrivit documentului oficial, decesul s-a produs pe fondul slabirii accentuate, care a dus la tulburarea functiei cardiace, reducerea masei musculare si a tesutului adipos si modificari distrofice la nivelul organelor.

In urma decompensarii functiei cardiace, inima bate mai slab si astfel nu mai permite oxigenarea corespunzatoare a organelor. Slabirea functiei inimii a aparut pe fondul denutritiei cronice severe, ceea ce inseamna ca s-a produs o degradare a substantelor energetice din organism.

In cazul in care o persoana nu se hraneste corespunzator, organismul incepe sa consume din rezerve, incepand cu glucidele din ficat, grasimile si in ultima instanta proteinele din muschi.

In urma examenului toxicologic al sangelui, medicii nu au identificat alcool etilic, alcool metilic si nici carboxihemoglobina. Totodata, la examenul toxicologic efectuat pe stomac si fragmente de organe, rezultatele arata ca nu au fost identificate substante toxice generale. La examenul extern si intern, medicii nu constatat leziuni de violenta, ceea ce inseamna ca moartea Ralucai Stroescu nu a fost violenta.

Surse medico-legale care au examinat cadavrul femeii au declarat ca aceasta "era foarte slaba", greutatea fiindu-i estimata la mai putin de 40 de kilograme. Pe langa acest lucru, medicii legisti au mai descoperit si ca femeia avea o tiroida cu noduli tiroidieni, dar si fibroza miocardica ce ar fi putut genera o tulburare de ritm cardiac care sa duca la deces.

Cu doua zile inaintea decesului, seful serviciului de resurse umane al firmei a dus-o pe Raluca Stroescu la Centrul Medical Unirea, clinica privata cu care Ernst&Young avea incheiat un contract de asistenta medicala pentru angajati, pentru un consult.

Colegiul Medicilor Bucuresti (CMB) a inceput o ancheta in cazul medicului de la Centrul Medical Unirea care a consultat-o pe Raluca Stroescu, dupa ce tatal victimei a depus o plangere impotriva acestuia. Comisia de ancheta a CMB va lua in considerare rezultatele raportului INML.

Decesul Ralucai Stroescu a dus la un control al Inspectiei Muncii la filiala din Romania a companiei Ernst&Young, la care tanara a fost angajata. In urma controlului, firma va fi amendata cu aproape 35.000 de lei, dupa ce echipa de inspectori a descoperit mai multe nereguli privind securitatea si sanatatea in munca.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...