Referendumul din Bucuresti va avea doua intrebari - vezi care sunt acestea

Luni, 23 Mai 2011, ora 18:52
3028 citiri
Referendumul din Bucuresti va avea doua intrebari - vezi care sunt acestea
Foto: Antena 3

Consilierii municipali au adoptat luni o hotarare prin care numarul de intrebari privind referendumul asupra Legii Capitalei va fi redus de la sapte la doua. Totodata, s-a stabilit ca referendumul sa se desfasoare la 26 iunie.

Intrebarile la care vor avea de raspuns bucurestenii sunt: "Va doriti o Capitala cu sapte administratii controlate de 217 consilieri alesi pe liste de partid?" si "Va doriti ca si consilierii generali sa fie alesi uninominal, asemenea primarilor de sector?".

Acestea au fost aprobate cu 26 de voturi pentru (consilierii PDL si PNG), 21 contra (consilierii USL) si trei abtineri (consilierii PRM).

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca raspunderea politica va apartine PDL in cazul in care bucurestenii nu vor veni la scrutin.

"Intrebarile propuse de PDL par formulate tendentios. Cele ale USL erau mai concentrate din punct de vedere al intelegerii lor de catre oameni", a mai spus edilul-sef.

Oprescu a mai anuntat ca va incepe o campanie pentru informarea cetatenilor privind referendumul local, el subliniind ca va tine si de primarie daca cetatenii vor veni la vot pe 26 iunie.

Potrivit acestuia, cele doua intrebari votate nu mai pot fi schimbate si a precizat ca va urma o campanie pentru a le explica bucurestenilor sensul acestora. Campania pentru informarea bucurestenilor se va face prin prin flyere explicative.

Sorin Oprescu a precizat ca se vor cheltui cu acest referendum aproximativ 1.200.000 euro.

"Eu am sperat ca pana la ultima clipa ca functionam cu cei 4426 de neuroni din creier, din pacate au fost cei din picior. Eu cred ca orice fel de referendum se justifica ca este un exercitiu democratic. Se va organiza o campanie de informare si de explicare a intrebarilor, pe care o vom face cu ajutorul mass media si cu ajutorul flyerelor", a mai precizat Oprescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#consilieri locali Bucuresti, #reduce intrebari referendum, #doua intrebari referendum Capitala , #Bucuresti