Ziare.com

Daca nu putem cu fonduri europene, atunci cu bani din buzunar. Restaurarea Arcului de Triumf, terminata in 2016

Marti, 22 Decembrie 2015, ora 18:15

   

Daca nu putem cu fonduri europene, atunci cu bani din buzunar. Restaurarea Arcului de Triumf, terminata in 2016
Proiectele de consolidare si conservare ale Arcului de Triumf si ale Observatorlui Astronomic "Vasile Urseanu" au fost incluse in lista de investitii a Municipalitatii pentru anul 2016, decizia fiind luata de CGMB, dupa ce lucrarile, incepute prin proiecte europene, nu au fost finalizate la timp.

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, in sedinta de marti, includerea in lista de investitii a Municipiului Bucuresti pentru anul 2016 a proiectelor "Consolidarea, restaurarea si conservarea Arcul de Triumf" si "Consolidarea, restaurarea si conservarea Observatorului Astronomic 'Vasile Urseanu' ".

Practic, CGMB a apobat finantarea de la bugetul local a tuturor costurilor neeligibile si a cheltuielilor suplimentare conexe pentru indeplinirea integrala a obiectivelor si indicatorilor proiectelor si pentru asigurarea functionalitatii acestora.

De asemenea, Hotararea CGMB prevede ca lucrarile la cele doua obiective trebuie finalizate pana cel tarziu in 30 iunie 2016, iar din bugetul local al Municipiului Bucuresti se vor aloca 9.138.448,08 de lei, reprezentand cheltuieli neeligibile, pentru Arcul de Triumf si 4.442.358,59 de lei pentru Observatorul Astronomic.

Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a informat vineri ca Bucurestiul pierde finantare din fonduri europene si de la bugetul de stat in valoare totala de 124.183.654 lei pentru trei proiecte care nu vor fi finalizate la 31 decembrie 2015, termenul stabilit prin acordul de finantare in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013 (POR), precum si alte aproximativ opt milioane de lei, care puteau fi utilizati din fonduri europene, si care vor fi platiti din bugetul Primariei Capitalei pentru continuarea altor trei proiecte, pentru care s-a solicitat prelungirea termenului de implementare pana la data de 30 iunie 2016.

"Vom avea o gaura in buget, iar vina aceasta este in intregime a fostei administratii.Va trebui sa ducem proiectele la bun sfarsit, iar acest lucru il vom face din surse proprii. Administrarea dezastruoasa a primariei ne va costa pe fiecare dintre noi", arata, in comunicatul de vineri, primarul general interimar, Razvan Sava.

PMB precizeaza ca finantarea de peste 124 de milioane de lei, care nu mai poate fi decontata din fonduri europene si de la bugetul de stat, reprezenta cofinantarea proiectelor pentru realizarea pasajului rutier de la Piata Sudului, amenajarea unui circuit turistic pe lacurile Tei si Floreasca, precum si pentru lucrarile de construire a ambulatoriului la Spitalul Foisor.

Alte trei proiecte - consolidare, restaurare si conservare Arcul de Triumf, Observatorul Astronomic "Vasile Urseanu" si proiectul de reabilitare, modernizare si echipare a ambulatoriului integrat al spitalului clinic de copii "Victor Gomoiu" - a caror lucrari sunt aproape finalizate - pierd finantare in valoare totala de aproximativ opt milioane de lei.

Primaria Municipiului Bucuresti a obtinut finantare europeana pentru realizarea a opt obiective de interes public, prin Programul Operational Regional 2007 - 2013. Aceste proiecte sunt: consolidare, restaurare si conservare la patru monumente (Arcul de Triumf, Casa Cesianu, Muzeul "Nicolae Minovici" si Observatorul Astronomic "Vasile Urseanu"), reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriilor de la spitalele "Victor Gomoiu" si "Foisor", amenajarea circuitului turistic pe lacurile Tei si Floreasca, precum si modernizarea infrastructurii rutiere Piata Sudului.

Valoarea totala a acestor proiecte a fost estimata la 313.490.033 lei, din care 191.066.216 lei reprezenta finantare nerambursabila din fonduri europene si contributie de la bugetul de stat al Romaniei, prin POR 2007-2013. Termenul de finalizare a celor 8 proiecte este de 31 decembrie 2015, se arata in comunicatul PMB.

La Observatorul Astronomic "Vasile Urseanu" - proiect in valoare de 11.105.896 de lei - lucrarile au fost finalizate in proportie de 80 la suta, urmand sa fie achitata o diferenta de 4.442.358 de lei de la bugetul local al Primariei Capitalei, anunta PMB.

Consolidarea, restaurarea si conservarea Arcului de Triumf - proiect in valoare de 30.461.626 de lei - este tot in stadiu avansat al lucrarilor, fiind finalizat in proportie de 86 la suta.

"Pentru acest proiect au fost deja utilizati 17.733.716,70 lei, pana in luna august 2015, alte lucrari in valoare de 3.770.508,43 urmand sa fie decontate pana la sfarsitul anului 2015. Pentru acest obiectiv, contributia din fonduri europene si bugetul de stat a fost estimata la 22.522.381,43 lei. Din aceasta suma, s-au utilizat 19.369.248,02 lei, diferenta, in valoare de 3.153.133,41 lei urmand sa fie suportata din bugetul local al Primariei Municipiului Bucuresti", se mai arata in comunicat.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3022 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Arcul de triumf PENAL!

Asocierea dintre doua firme specializate in coruptie, frauda si inselaciune, care exceleaza in nerespectarea integrala a NICI UNUI contract, pe numele lor Romconstruct si UTI, va spune ceva?
Poate numele patronilor, Vasile Turcu, respectiv famiglia de securisti Urdareanu?
Daca nici asta nu va spune ceva, aflati atunci ca Romconstruct si-a tras bani pentru lucrarile (evident NETERMINATE) de la Muzeul National de Istorie in valoare de peste 70 (saptezeci) de ori devizul initial, cu care castigase licitatia, pe vremea ministrului inculturii pesediste, mancatorul de substanta maro Razvan Teodorescu!!!
Pentru indrazneala de a fi sesizat furturile, succesoarea liberala la Ministerul Culturii, Mona Musca, a fost data afara din partidul liberal, unde daca inchizi ochii la furturile acompaniate (cum altfel?) de spagi, nu ai ce sa cauti!
Cat despre "by UTI", puteti citi cate ceva despre gravele deficiente de la Stadionul National "manageriate" de "baetii destepti" de la UTI, precum si de alte cazuri flagrante de hotie girate de prietenul Sorin Oprescu!
Fiecare din cele doua ilustre firme asociate in vederea spolierii banului public prin nerespectarea contractelor, a termenelor si a devizelor de la Arcul de Triumf, are istoric glorios de zeci de cazuri penale, cu fraudare de fonduri, nerespectare de contracte, umflare de devize, etc.
Avem ce votam!

 

Daca cineva fura 2000 de lei este pedepsit la ani grei de

inchisoare!
Pe buna dreptate!
Daca un grup de incompetenti sau infractori politici produc pagube de milioane de euro,sunt imuni la orice urmarire penala!
Legea trebuie sa urmareasca penal si incompetentele administrative producatoare de pagube publice!
In cazul angajarii si pierderii fondurilor europene oferite GRATIS Romaniei legea trebuie sa fie aspra,deoarece este vorba de banii populatiei!
O nenorocita care a produs o deturnare de 700.00 euro pentru o sarbatoare a tineretului,fara sa bage un ban in buzunar,a fost condamnata in mod absurd la 5 ani de inchisoare ,iar "marinimosul" Iohannis i-a refuzat gratierea desi are un copil mic si este bolava!
Nemernicii care au produs pagube de zeci de milioane de euro ranjesc deasupra legii!Teo


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor