Când vor intra în vigoare noile restricții în București. Prefectura a amânat ședința CMSU, după noua hotărâre de guvern

Joi, 23 Septembrie 2021, ora 16:00
3517 citiri
Când vor intra în vigoare noile restricții în București. Prefectura a amânat ședința CMSU, după noua hotărâre de guvern
Rata de incidenţa cumulată calculată la 14 zile era joi la 3.65 la mia de locuitori FOTO Pixabay

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se reunește vineri, 24 septembrie, în şedinţă, pentru a pune în aplicare în Capitală măsurile luate de către guvern, la propunerea CNSU, în contextul pandemiei, a anunţat purtătorul de cuvânt al prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Rata de incidenţa cumulată calculată la 14 zile era joi la 3.65 la mia de locuitori.

„A avut loc o şedinţă de Guvern şi a fost adoptată o hotărâre de Guvern cu referire la situaţia epidemiologică cu reverberaţii asupra unei eventuale reglementări la nivelul municipiului Bucureşti, motiv pentru care am hotărât să aşteptăm convocarea aceste şedinţe a Comitetului Municipiului Bucureşti până la publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ adoptat de Guvern cu privire la situaţia epidemiologică, pentru că ne încadrăm în termenul de 48 de ore de comunicare a ratei de incidenţă, probabil vom organiza mâine şedinţa CMBSU pentru a se reglementa în detaliu măsurile care se impun cu luarea în considerare şi a modificării actelor normative pe care le aşteptăm a fi publicate în Monitorul Oficial”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Capitalei, Mariana Ţipişcă.

Întrebată când vor intra în vigoare măsurile pentru Capitală, Ţipişcă a răspuns: „La ora 00.00 în următoarea zi. Hotărârear CMBSU va fi adusă la cunoştinţa publicului, va fi publicată pe site-ul instituţiei, veţi fi informaţi din timp şi cu privire la organizarea şedinţei CMBSU”.

Chestionată dacă este posibil să se schimbe incidenţa între timp şi să trecem de pragul de 4 la mia de locuitori în Bucureşti, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Capitalei a replicat: „Totul este posibil, dar evident că suntem într-o situaţie în dinamică. Totul este posibil, dar evident că autorităţile sunt flexibile, se vor adapta la noile realităţi epidemiologice în context”.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, joi, o hotărâre prin care sunt modificate măsurile restrictive aplicate în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19 din localităţi. Astfel, restricţiile de circulaţie pe timp de noapte, în week-end, şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor se vor aplica după pragul de 6 la mia de locuitori, iar copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ la unui test COVID pentru a participa la unele activităţi. Totodată, persoanele vaccinate sunt exceptate de la interdicţia de deplasare în localităţile care au depăşit rata de infectare de 6 la mie, iar accesul în food-court-urile din mall va fi permis doar pentru cei vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală. Guvernul a aprobat hotărârea luată joi de CNSU.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
Turneul lui Țiriac de la București, desființat de un jucător: ”E de neînțeles că rămâne...”
Turneul lui Țiriac de la București, desființat de un jucător: ”E de neînțeles că rămâne...”
Tenismanul maghiar Marton Fucsovics a câştigat titlul în proba de simplu a turneului Ţiriac Open (ATP 250), găzduit de baza sportivă Năstase/Marica din Capitală şi dotat cu premii totale...
#Bucuresti, #carantina bucuresti, #restrictii Bucuresti , #Bucuresti