Când vor intra în vigoare noile restricții în București. Prefectura a amânat ședința CMSU, după noua hotărâre de guvern

Joi, 23 Septembrie 2021, ora 16:00
3404 citiri
Când vor intra în vigoare noile restricții în București. Prefectura a amânat ședința CMSU, după noua hotărâre de guvern

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se reunește vineri, 24 septembrie, în şedinţă, pentru a pune în aplicare în Capitală măsurile luate de către guvern, la propunerea CNSU, în contextul pandemiei, a anunţat purtătorul de cuvânt al prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Rata de incidenţa cumulată calculată la 14 zile era joi la 3.65 la mia de locuitori.

„A avut loc o şedinţă de Guvern şi a fost adoptată o hotărâre de Guvern cu referire la situaţia epidemiologică cu reverberaţii asupra unei eventuale reglementări la nivelul municipiului Bucureşti, motiv pentru care am hotărât să aşteptăm convocarea aceste şedinţe a Comitetului Municipiului Bucureşti până la publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ adoptat de Guvern cu privire la situaţia epidemiologică, pentru că ne încadrăm în termenul de 48 de ore de comunicare a ratei de incidenţă, probabil vom organiza mâine şedinţa CMBSU pentru a se reglementa în detaliu măsurile care se impun cu luarea în considerare şi a modificării actelor normative pe care le aşteptăm a fi publicate în Monitorul Oficial”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Capitalei, Mariana Ţipişcă.

Întrebată când vor intra în vigoare măsurile pentru Capitală, Ţipişcă a răspuns: „La ora 00.00 în următoarea zi. Hotărârear CMBSU va fi adusă la cunoştinţa publicului, va fi publicată pe site-ul instituţiei, veţi fi informaţi din timp şi cu privire la organizarea şedinţei CMBSU”.

Chestionată dacă este posibil să se schimbe incidenţa între timp şi să trecem de pragul de 4 la mia de locuitori în Bucureşti, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Capitalei a replicat: „Totul este posibil, dar evident că suntem într-o situaţie în dinamică. Totul este posibil, dar evident că autorităţile sunt flexibile, se vor adapta la noile realităţi epidemiologice în context”.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, joi, o hotărâre prin care sunt modificate măsurile restrictive aplicate în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19 din localităţi. Astfel, restricţiile de circulaţie pe timp de noapte, în week-end, şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor se vor aplica după pragul de 6 la mia de locuitori, iar copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ la unui test COVID pentru a participa la unele activităţi. Totodată, persoanele vaccinate sunt exceptate de la interdicţia de deplasare în localităţile care au depăşit rata de infectare de 6 la mie, iar accesul în food-court-urile din mall va fi permis doar pentru cei vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală. Guvernul a aprobat hotărârea luată joi de CNSU.

Citeste si:
Centrul Bucureștiului, înainte și după „revoluția parcărilor”. „Aceeași stradă, dar parcă alt oraș” FOTO
Centrul Bucureștiului, înainte și după „revoluția parcărilor”. „Aceeași stradă, dar parcă alt oraș” FOTO
Centrul Bucureștiului s-a schimbat în câteva zile, odată cu trasarea locurilor de parcare și montarea stâlpilor care nu mai permit șoferilor să parcheze pe trotuar. De asemenea,...
Marian Drăgulescu s-a reprofilat pe baschet 3x3
Marian Drăgulescu s-a reprofilat pe baschet 3x3
Legendarul gimnast Marian Drăgulescu a fost prezent în weekend la ultimul turneu din circuitul național de baschet 3x3 Sport Arena Streetball înainte de marea finală din septembrie. Pentru...