Revelionul la Bucuresti si orasele care au inspirat legenda lui Dracula - Seattle Times

Duminica, 06 Ianuarie 2013, ora 16:03
3020 citiri
Revelionul la Bucuresti si orasele care au inspirat legenda lui Dracula - Seattle Times
Foto: AP

Orasele medievale si castelele din Transilvania atrag multimi fascinate de vamipiri, din moment ce aceste locuri au inspirat legenda Contelui Dracula, noteaza publicatia americana Seattle Times, intr-un articol destinat petrecerilor de Revelion din Romania si din Bucuresti.

Intr-un material cu titlul "Bucuresti: Sarbatorind un viraj catre iluminare", autoarea Kristin R. Jackson scrie pentru The Seattle Times ca lumea saluta noul an cu o lovitura, pe masura ce artificii explodeaza deasupra oraselor mici si mari, dand exemplul capitalei Romaniei.

In Romania, orasul Bucuresti se lumineaza la miezul noptii cu materialele pirotehnice, subliniaza editoarea, care spune despre manifestarile de Anul Nou ca reprezinta o explozie de culoare de bun venit, in obscuritatea iernii orasului, unde se ivesc apartamente in stilul sovietic, "cu o arhitectura brutala".

Odata cunoscut drept Parisul Europei de Est, Bucurestiul a fost devastat in secolul XX de bombardamentele din Al Doilea Razboi Mondial, cutremure mortale, decenii de dictatura comunista si revolutii anticomuniste.

In prezent o republica semiparlamentara si membru al Uniunii Europene, Romania atrage vizitatori, cu toate ca cei mai multi vor sa vada obiectivele turistice din afara Bucurestiului.

Orasele medievale si castele vechi din Transilvania atrag multimi fascinate de povestile cu vampiri, din moment ce aceste locuri au inspirat legenda lui Dracula, personaj creat de romancierul irlandez Bram Stoker, la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Pentru turistii mai putin insetati de sange, satele din zona Moldovei sunt casa "manastirilor pictate", opt mici biserici decorate pe zidurile exterioare cu fresce vechi de 500 de ani ale unor sfinti si scene biblice. Maramuresul, cu bisericile de lemn, a fost "inima vietii de tara" timp de secole, fiind o alta atractie turistica.

In incheiere, autoarea articolului recomanda cititorilor sa inchirieze o masina si sa calatoreasca prin satele si prin zonele rurale ale tarii, de preferat primavara si vara, "cand soarele - si nu artificiile - lumineaza viata romaneasca".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Seattle Times Revelion Bucuresti, #Seattle Times castele legenda Dracula, #turisti romani vizita Romania Dracula , #Bucuresti