Romania se umple de rable

Vineri, 24 Octombrie 2008, ora 09:35
2207 citiri
Romania se umple de rable

In luna august, ponderea autoturismelor second-hand euro 2 si 3 (autoturisme din perioada 1996-2004) care s-au prezentat la Registrul Auto Roman pentru a primi dreptul de a fi inmatriculate a ajuns la aproximativ 51%, fata de 17,3% cat a fost in luna mai.

Numarul masinilor euro 4 second-hand, adica cele cu an de fabricatie incepand cu 2005, este insa tot mai mic. In plus, se pare ca tot mai multe autoturisme care se prezinta la RAR sunt depistate cu defectiuni destul de grave, informeaza Cotidianul.

In august, comparativ cu mai, numarul vehiculelor respinse de RAR pe motiv ca au defectiuni ca s-a triplat de la 1.523 la 4.622.

Asta inseamna ca aproximativ o masina din zece (9%) care au ajuns in luna august la unul dintre centrele RAR a fost respinsa.

Cel mai des motiv de respingere, constatat la peste 1.500 de masini, a fost reprezentat de probleme la sistemul de franare, in timp ce aproximativ 300 aveau defectiuni la sistemul de directie. Totodata, RAR a respins 462 de vehicule pentru ca poluau prea mult.

Statistica primelor noua luni ale anului indica faptul ca majoritatea autoturismelor second-hand care au trecut pe la RAR au ani de fabricatie 2001-2005.

Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Decizia instanței arbitrale (luată cu o majoritate de 2 la 1) în litigiul intentat statului român de compania canadiană ce a încercat să dezvolte un proiect minier în zona Roșia Montană...
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
”E inadmisibil ce s-a întâmplat acolo. Vorbim despre un genocid. Mulți specialiști de mediu spun că un asemenea dezastru poate produce moarte pe termen lung”, spunea Liviu Dragnea în...
#Romania, #rable, #rar, #masini , #Bucuresti