Romania sub zapada - starea drumurilor si prognoza meteo, minut cu minut

Duminica, 07 Februarie 2010, ora 07:25
17662 citiri
Romania sub zapada - starea drumurilor si prognoza meteo, minut cu minut

Sudul Romaniei este lovit de un nou val de zapezi, dupa ce avertizarea portocalie de ninsori abundente si viscol a intrat in vigoare pentru mai multe judete din sudul tarii, inclusiv municipiul Bucuresti. Urmariti mai jos starea drumurilor si prognoza meteo, minut cu minut:

23:07 - O femeie a murit, sambata seara, dupa ce a fost surprinsa de o avalansa in Muntii Baiului, iar sotul si copilul femeii, care se aflau si ei pe munte in momentul declansarii avalansei, au scapat cu viata.

O femeie a murit dupa ce a fost surprinsa de o avalansa in Muntii Baiului

23:02 - In Cadrul comandamentului de iarna, viceprimarul Capitalei Victor Iovici a anuntat ca se va interveni in special la intrarile din Bucuresti, solicitand asistenta Politiei Rutiere.

Mai mult, viceprimarul a solicitat ca pe timpul noptii sa se imprastie substante antiderapante, in special pe pante si pasaje.

In ceea ce priveste oamenii strazii, acestia vor putea sta la caldura intr-un centru din Berceni, unde vor primi ceai cald si hrana.

22:12 - In ultimele ore, din cauza zapezii abundente si a vantului puternic au fost blocate 14 drumuri judetene in Arges (DJ 504, DJ 508), Braila (DJ 203, DJ 203A, DJ 255A), Buzau (DJ 203K), Caras - Severin (DJ582E), Giurgiu (DJ 412A, DJ 505, DJ 503A), Olt (DJ 604, DJ 653, DJ 542A, DJ679).

Lucratorii MAI au participat la deblocarea a 42 de autoturisme inzapezite, in care se aflau 46 de persoane.

22:00 - Politistii din Dolj au solicitat autoritatilor bulgare sa opreasca pe teritoriul bulgaresc autovehiculele de mare tonaj, deoarece circulatia in judet se desfasoara cu dificultate din cauza zapezii.

21:28 - Comandamentul de iarna se reuneste la ora 23:00.

21:02 - Circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate sambata seara pe mai multe drumuri din Prahova din cauza vantului care viscoleste zapada, Politia recomandand soferilor sa evite deplasarile in special in zona de sud a judetului, la granita cu Ialomita, unde exista pericolul formarii de troiene.

19:25 - 15 masini sunt blocate pe un drum din judetul Arges. Autoturismele nu pot inainta din cauza zapezii, anunta Realitatea TV.

19:20 - In ultimele ore, din cauza zapezii abundente si a vantului puternic au fost blocate 7 drumuri judetene, din Botosani, Giurgiu, Olt, Caras-Severin si Meheninti, informeaza MAI.

Pana in prezent au fost deblocate doua dintre acestea si se intervine pentru deblocarea celor din judetele Botosani ( DJ 293 si DJ 293A), Olt (DJ 604 si DJ 542) si Caras-Severin (DJ 571C).

19:00 - Pe drumul dintre Slobozia si Buzau se circula cu dificultate, din cauza ninsorii.

18:05 - Aproximativ 100 de persoane sunt inca blocate in statiunea Semenic si inca 1.000 la Muntele Mic. Viscolul atinge chiar si 100 de kilometri la ora la Semenic. Din cauza vremii, mai multe sate din zona au ramas fara curent electric.

18:00 - Pana la ora 18.00 nu au fost inregistrate localitati izolate, persoane sau autovehicule blocate din cauza fenomenelor meteo periculoase, arata datele MAI.

17:40 - In Capitala incepe sa se depuna un nou strat de zapada.

17:34 - Circulatia navelor pe Canalul Poarta Alba - Midia Navodari a fost blocata astazi din cauza formarii unui pod de gheata.

16:20 - Trafic ingreunat pe DN1 pe sensul de mers dinspre Bucuresti spre Brasov, ca urmare a faptului ca mii de turisti se indreapta si la aceasta ora spre statiunile de pe Valea Prahovei. Portiunea de drum cea mai afectata este cea dintre Sinaia si Busteni.

16:00 - Autoritatile din Capitala vor incepe in orele urmatoare ridicarea masinilor parcate ilegal, pentru a usura accesul utilajelor de deszapezire.

15:53 - In cadrul Comandamentului de Iarn, firmele de salubrizare din Capitala au primit dispozitie sa pregateasca principalele bulevarde bucurestene pentru ninsoare, aplicand un "tratament preventiv".

Bulevardele Capitalei, tratate preventiv contra zapezii

15:20 - Prefectura Capitalei recomanda bucurestenilor aflati in afara orasului sa se intoarca in Bucuresti in cursul serii de sambata, avand in vedere ca mai multe judete vor fi afectate de ninsori abundente.

15:13 - Politia le recomanda soferilor sa se intereseze, inainte de a pleca la drum, daca traseul ales este practicabil si care sunt conditiile meteo din zona, dar si sa adapteze viteza in functie de vreme, in situatia in care meteorologii au emis, sambata, cod portocaliu de ninsori si viscol in 13 judete.

15:10 - Soferii aflati in trafic pe DN 10, pe portiunea de drum dintre Prejmer si Intorsura Buzaului circula bara la bara din cauza zapezii viscolite de pe sosea.

15:00 - Incepand de sambata, ora 18:00, este interzisa circulatia camioanelor pe drumurile nationale din judetele afectate de avertizarea de vreme rea.

14:27 - Meteorologii au emis o avertizare de vant puternic pentru zona de sud a judetului Sibiu, pentru intervalul orar 08:00 - 20:00.

14:25 - Drumul spre Muntele Semenic este inchis, sambata, din cauza viscolului, iar turistii de pe munte pot cobori doar cu taful.

Drumul spre muntele Semenic a fost inchis

14:00 - Zece turisti care s-au distrat in statiunea Straja in acest weekend au ajuns la spital, dupa ce au cazut pe partie. Ei se aventurasera pe partie in ciuda viscolului puternic.

Codurile galben si portocaliu intra in vigoare la ora 18:00

UPDATE: Cod portocaliu de ninsoare si viscol in sudul tarii

Incepand de sambata, de la ora 18:00, si pana duminica ora 18:00, in judetele Gorj, Mehedinti, Valcea, Dolj, Olt si Teleorman va ninge abundent, iar stratul de zapada ce se va depune va depasi 30 - 40 cm, se arata in avertizarea emisa sambata de ANM.

De asemenea, in intervalul 7 februarie, ora 06:00 - 8 februarie, ora 06:00 in judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Galati si Ilfov (inclusiv in municipiul Bucuresti) va fi viscol puternic, determinand diminuarea semnificativa a vizibilitatii si troienirea zapezii.

Initial, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis vineri o atentionare cod galben de ninsori si viscol, valabila 11 judete: Timisoara, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Olt, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Buzau, Calarasi, Ialomita, Braila, Vrancea, Galati, Constanta, Tulcea si Bucuresti.

E.E.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cod galben viscol, #cod galben ninsoare februarie, #stare drumuri viscol, #restrictii circulatie ninsoare , #Bucuresti
Comentarii