Romanii pot trimite online petitii la Parlamentul European

Joi, 07 Februarie 2008, ora 16:58
1741 citiri
Romanii pot trimite online petitii la Parlamentul European

Romanii au un site unde pot afla cum sa trimita petitii catre Parlamentul European (PE). Pe site-ul www.petitiipe.ro vor fi publicate si Regulamentul Comisiei de petitii al Parlamentului European si hotararile Curtii Europene de Justitiei in cazul taxei auto din Polonia si din Ungaria, a anuntat europarlamentarul Victor Bostinaru.

Acest site este lansat cu scopul de a informa cetatenii romani asupra mecanismelor institutionale ale Parlamentului European. De asemenea, romanii vor putea afla de aici cum pot adresa petitii Parlamentului European.

Petitiile inaintate trebuie sa tina cont de domeniile de competenta ale Uniunii Europene ce privesc drepturile oricarui cetatean european, aspecte legate de mediul inconjurator, protectia consumatorului, libera circulatie a persoanelor, marfurilor si serviciilor si piata interna, aspecte legate de ocuparea fortei de munca, politica sociala si recunoasterea calificarilor profesionale.

Potrivit art. 191 din Regulamentul Parlamentului European, orice cetatean al Uniunii Europene sau rezident al unui stat membru are dreptul, in mod individual sau in asociere cu alte persoane, sa adreseze petitii Parlamentului European in legatura cu un subiect care face parte din domeniile de activitate ale Uniunii Europene si care il priveste in mod direct, precizeza un comunicat de pe site-ul www.petitiipe.ro.

Pe site-ul www.petitiipe.ro sunt prezentate procedurile prin care cetatenii romani pot inainta petitii catre Comisia specializata din cadrul Parlamentului European.

Proiectul urmareste familiarizarea cu instrumentele institutionale ale Uniunii Europene si formulele prin care romanii pot fi asistati de organismele europene.

Bulgaria, Ungaria, Polonia si Grecia sunt tari care au apelat la aceasta Comisie pentru a contesta decizii controversate ale guvernelor nationale.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Parlamentul European, #petitii, #site, #www petitiipe ro , #Bucuresti