Rusii isi fac dreptate singuri, razbunandu-se pe Internet

Miercuri, 04 Iunie 2008, ora 12:23
1284 citiri
Rusii isi fac dreptate singuri, razbunandu-se pe Internet

Tot mai multi rusi aleg sa se razbune pe iubite, amante, sefi sau politisti postand pe Internet informatii compromitatoare despre acestia sau chiar si minciuni, in scop de santaj sau doar pentru a-si varsa naduful.

Presa rusa semnaleaza tot mai multe site-uri dedicate celor insetati de razbunare, unde acestia pot posta fara nicio interdictie fotografiile celor carora le poarta pica insotite de informatii compromitatoare, mai mult sau mai putin veridice, cum ar fi o barfa picante, dezvaluiri legate de caracterul sau comportamentul lor, luare de mita sau infidelitati.

Potrivit cotidianului Novie Izvestia presa scrisa a incercat sa profite de aceasta tendinta pentru a-si mari tirajele. Astfel, redactorul-sef al unei publicatii de scandal si-a anuntat cititorii ca asteapta la redactie fotografii si date despre persoane care le-au facut necazuri, materialele de acest gen bucurandu-se de un succes neasteptat.

Una dintre victime, o frumoasa blonda cu ochii verzi si functie importanta intr-o companie straina aflata la Moscova, a fost nevoita sa faca presiuni incredibile asupra administratorului unui site unde fostul sot ii publicase fotografia insotita de pretul de 150 de dolari pe care l-ar cere pentru o seara de placeri.

Femeia, care a primit saptamani la rand telefoane cu tot felul de propuneri indecente, spune ca a fost terorizata atat de obscenitatea mesajelor cat si de gandul ca seful ei ar putea sa descopere site-ul si sa nu inteleaga ca totul este o razbunare ordinara. Mai mult, ea sustine ca i-a fost destul de greu sa il convinga pe administratorul site-ului sa ii scoata fotografia de pe net.

Si politia se declara neputincioasa in rezolvarea acestor situatii. Victimele nu au nicio modalitate de a se apara sau de a-si spala rusinea din cauza ca legislatia rusa nu prevede nicio pedeapsa pentru astfel de delicte iar multe dintre aceste site-uri sunt inrregistrate in afara Rusiei.

ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#rusi, #razbunare, #Internet , #Bucuresti