Rute ocolitoare pentru mare si munte

Sambata, 01 August 2009, ora 11:53
1168 citiri
Rute ocolitoare pentru mare si munte
Foto: www.basecamp-1.com

Ispititi de vremea frumoasa care se anunta in acest weekend, multi dintre noi vom fugi mancand pamantul de strazile si blocurile pe care le vedem in fiecare zi, de cateva ori.

Fie ca alegem sa urcam pe munte sau sa inotam in apa sarata a marii, inainte de toate trebuie sa reusim sa ajungem la destinatie, misiune deloc usoara in Romania.

Ca sa nu ne luam la harta pana si cu propria rabdare, dar si cu rabdarea altora care "stau" bara la bara pe principalele drumuri catre litoral si catre statiunile montane, am putea opta pentru trasele alternative recomandate de "specialisti", potrivit unui comunicat al Politiei Romane remis, vineri, Ziare.com.

Spre mare

Cum este imposibil ca DN 22C- Cernavoda-Medgidia-Basarabi sa preia toae masinile iesite de pe cele doua benzi ale Autostrazii Soarelui, Politia Rutiera le recomanda soferilor sa circule pe rute alternative: pe DN2-Bucuresti-Urziceni-DN2A-Slobozia-Harsova Constanta sau pe DN3-Bucuresti-Fundulea-Lehliu-DN3A-Drajna-Fetesti-DN3B-Chirana(intersectie cu DN2A)-DN2A-Giurgeni-Harsova-Constanta.

Politistii le recomanda celor care circula pe cele doua autostrazi sa nu opreasca si sa nu stationeze pe banda de urgenta astfel incat sa evite producerea unor evenimente rutiere grave.

Pe de alta parte, circulatia, oprirea sau stationarea nejustificata pe banda de urgenta constituie contraventie si se sanctioneaza, conform legislatiei rutiere in vigoare, cu 4 sau 5 puncte-amenda si 3 puncte de penalizare.

Spre munte

Cum pentru majoritatea soferilor DN 1 este un vis urat pe care se vad obligati sa il reia in fiecare weekend, politistii le sugereaza un "tratament": DN1A-Bucuresti-Buftea-Ploiesti-Cheia-Valenii de Munte-Sacele-Brasov.

Recomandari

Politistii ii sfatuiesc pe soferii care pleaca in weekend catre o localitate aflata la o distanta mare de casa sa-si fragmenteze deplasarile alternand sofatul cu perioade de repaus, astfel incat sa evite producerea unor evenimente rutiere cauzate de oboseala si, implicit, de diminuarea capacitatii de concentrare la volan.

Totodata, cei care se afla la volan trebuie sa pastreze in mers o distanta suficienta fata de autovehiculul dinainte, incat sa opreasca in siguranta atunci cand conditiile de deplasare o impun.

"Nu va hazardati in depasiri riscante. Adaptati permanent viteza la conditiile de drum si trafic. Respectati indicatiile politistilor rutieri", mai spun agentii de politie. Iar oamenii trebuie sa faca ce zic oamenii legii, nu ce fac ei! (A.T.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#alternative munte mare, #drum autostrada DN mare munte soferi, #soferi circula , #Bucuresti