Salariatii din Imbunatatiri Funciare picheteaza Ministerul Agriculturii

Marti, 20 Mai 2008, ora 11:25
734 citiri
Salariatii din Imbunatatiri Funciare picheteaza Ministerul Agriculturii

Uniunea Sindicatelor din Imbunatatiri Funciare picheteaza sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), marti, intre orele 11.00 - 16.00, principalele revendicari fiind protectia sociala pentru angajatii disponibilizati si privatizarea Societatii Nationale de imbunatatiri Funciare (SNIF) prin metoda negocierii directe, relateaza NewsIn.

Potrivit presedintelui Uniunii Sindicale din imbunatatiri Funciare, sindicalistii cer protectie sociala pentru angajatii disponibilizati conform planului de restructurare a SNIF.

Guvernul a decis, la sfarsitul lunii august 2007, instituirea administrarii speciale la SNIF.

Potrivit actului normativ, "ADS (Agentia Domeniilor Statului - n. red.) exercita in numele statului prerogativele ce decurg din calitatea de unic actionar al SNIF pana la finalizarea privatizarii".

De asemenea, MADR realizeaza un studiu privind planul de privatizare, pe baza caruia se vor propune mai multe alternative de privatizare. Atat planul de privatizare, cat si procedura de privatizare trebuie aprobate de consiliul de administratie al ADS.

Conform legii, administrarea speciala in perioada de privatizare se instituie la societatile comerciale la care statul sau o autoritate a administratiei publice detine un pachet majoritar de actiuni, aflate in proces de privatizare, prin ordin de ministru.

De la data instituirii procedurii de administrare speciala, se adopta o serie de masuri exceptionale. Astfel, nicio regie autonoma, companie nationala sau societate comerciala nu are dreptul sa schimbe, sa refuze ori sa intrerupa servicii (electricitate, gaze naturale, apa) catre societate.

In schimb, societatea este obligata sa intocmeasca un grafic de reesalonare a obligatiilor restante catre furnizorii de servicii si sa achite anumite rate potrivit graficului. Doar daca acest grafic nu este respectat, furnizorii pot sa intrerupa serviciile respective.

In domeniul imbunatatilor funciare, exista doua institutii responsabile.

SNIF exploateaza lucrarile de imbunatatiri funciare si gestioneaza canalele de drenaj si pompele de evacuare a apelor din zonele agricole.

Societatea executa lucrarile contractate de Administratia Nationala a imbunatatirilor Funciare (ANIF) si actiunile de interventie in cazul starii de necesitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grevă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Salariații se simt "discriminați"
Grevă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Salariații se simt "discriminați"
Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#salariati, #pichet, #Ministerul Agriculturii, #Imbunatatiri Funciare , #Bucuresti