Ziare.com

Salvati Bucurestiul a oprit construirea aqua parc-ului din Tineretului

Luni, 09 Iulie 2012, ora 19:24

   

Salvati Bucurestiul a oprit construirea aqua parc-ului din Tineretului
Planul Urbanistic de Detaliu si autorizatia de construire pentru aqua land-ul din Parcul Tineretului a fost anulat de Tribunalul Bucuresti.

"Sentinta a fost pronuntata pe 4 iulie si poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Salvati Bucuretsiul, remis Ziare.com.

"Terenul de 53.000 mp din Parcul Tineretului, pe care urma sa se construiasca aqua land-ul, apartine Municipiului Bucuresti. Printr-un contract de parteneriat public-privat, incheiat pe 29 aprilie 2009, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement, institutie in subordinea Primariei Capitalei, se asocia cu firma Blue Ciel pentru construirea aqua parc-ului. Contractul de parteneriat nu a fost supus aprobarii Consiliului General cu toate ca acest lucru este prevazut de legea administratiei locale", precizeaza sursa citata.

Reprezentantii ONG-ului mentioneaza ca aqua land-ul urma sa fie construit pe 60% din terenul din Pracul Tineretului.

"La cerea Asociatiei Salvati Bucurestiul, Planul Urbanistic de Detaliu si autorizatia de construire au fost suspendate de Tribunalul Bucuresti pe 15 iulie 2011, la cateva luni dupa inceperea lucrarilor de construire. Sentinta a fost confirmata de Curtea de Apel Bucuresti pe 3 noiembrie 2011.

Dupa suspendarea documentelor, ONG-ul a cerut instantei anularea lor, in acest sens fiind pronuntata sentinta de pe 4 iulie. Cele doua documente vor ramane suspendate pana la judecarea recursului pentru anulare", mai precizeaza comunicatul.

Conform Asociatiei Salvati Bucurestiul, cele doua documente sunt ilegale, pentru ca schimba destinatia spatiului verde prin constructii (restaurante, parcari etc), iar acordul de mediu s-a emis cu conditia obtinerii avizului de defrisare, aviz pe care beneficiarul nu l-a obtinut pana in acest moment.

"Asociatia Salvati Bucurestiul nu se opune construirii de aqua parc-uri, insa considera nociva amplasarea acestora in parcuri existente prin defrisarea vegetatiei", conchide sursa citata.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1734 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Peste tot

Aceste parcuri acvatice sunt construite in afara orasului!Lasa-ti parcurile din Bucuresti in pace!

 

Usurel,domnule Dan,

usurel!Nu faceti precum calul:cabalina are o flatulenta si pretinde ca a starnit furtuna!Nu e nici o victorie a ONG-ului ci pur si simplu o chestie de legislatie:fara semnatura si "parafa" lui Sorin Oprescu,acel contract nu era valabil.

 

I-auzi!

Salvati Bucurestiul nu se opune construirii de aqua-parcuri!Ce piatra mi s-a luat de pe inima!Vai,vai,vai!Nu stiu cine se cred membrii acestei organizatii,dar nu sunt alfa si omega!Avem un edil sef,pe Sorin Oprescu,avem consiliu general,avem edili de sectoare;nu suntem o tara condusa de ONG-uri!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor