Salvati Copiii deschide doua centre pentru copiii cu probleme psihice

Luni, 23 Februarie 2009, ora 16:55
1655 citiri
Salvati Copiii deschide doua centre pentru copiii cu probleme psihice
Foto: virtualarad.net

Salvati Copiii Romania va deschide doua centre specializate pentru copii cu probleme de sanatate mintala si tulburari anxioase, care vor functiona in cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia".

Centrele specializate pentru copii cu probleme de sanatate mintala vor functiona incepand cu primavara acestui an, precizeaza reprezentantii organizatiei, informeaza NewsIn.

Salvati Copiii va implementa anul acesta in Bucuresti proiectele "Centrul comunitar de sanatate mintala" si "Centrul specializat pentru copii si adolescenti cu tulburari anxioase", finantate prin fonduri Phare.

Primul proiect urmareste sa dezvolte si sa promoveze servicii comunitare de sanatate mintala destinate copiilor cu varsta de pana la sase ani, sa contribuie la imbunatatirea competentelor profesionistilor din sistemele de sanatate si educatie si sa ofere servicii de interventie psihosociala in cazul copiilor cu probleme de sanatate mintala.

Proiectul "Centrul specializat pentru copii si adolescenti cu tulburari anxioase" urmareste sa dezvolte si sa promoveze servicii comunitare de sanatate mintala pentru copii si adolescenti cu tulburari de anxietate si sa imbunatateasca abilitatile profesionistilor din domeniul sanatatii mintale in vederea furnizarii de servicii si programe de interventie psiho-sociala in cazul copiilor si adolescentilor cu tulburari de anxietate.

Pentru inceput, beneficiari ai acestor servicii vor fi aproximativ 40 de copii cu varsta de pana la sase ani si familiile acestora.

In plus, 64 de profesionisti din Bucuresti - psihologi educationali, educatori, psihiatri, psihologi clinicieni, asistenti sociali, medici de familie si medici pediatri - vor fi formati in identificarea si interventia psihosociala in cazul copiilor cu varsta de pana la 6-7 ani, cu risc sau cu probleme de sanatate mintala.

In lipsa unor studii epidemiologice nationale, datele referitoare la sanatatea mintala a copiilor si adolescentilor din Romania sunt obtinute prin raportari estimative la datele europene si internationale furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Astfel, la nivel european, 13% dintre copiii de varsta prescolara si scolara prezinta o forma a tulburarilor de anxietate, care provoaca consecinte negative asupra performantei scolare, a sanatatii emotionale si a calitatii relatiilor cu cei din jur.

Factorii de risc prezenti la copiii cu varste cuprinse intre 0 si 7 ani, precum conflict in familie, probleme de sanatate ale parintilor, management comportamental neadecvat, au un rol major in aparitia problemelor de sanatate mintala la varsta scolara, pana la 75% din copiii prescolari cu probleme de comportament continuand sa manifeste aceste probleme si dupa varsta de sase ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Salvati Copiii, #centre specializate, #probleme sanatate mintala, #tulburari anxioase , #Bucuresti