Se fac ultimele pregatiri pentru Boboteaza

Sambata, 05 Ianuarie 2008, ora 20:46
1855 citiri
Se fac ultimele pregatiri pentru Boboteaza

Pregatirile religioase pentru Sarbatoarea Bobotezei au inceput de sambata la Catedrala Patriarhiei din Bucuresti, cand s-a lucrat la construirea unei cruci de gheata, ce urmeaza a fi amplasata, duminica, in spatiul dintre Resedinta Patriarhala si Catedrala, a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica.

Programul slujbei de Boboteaza va incepe la ora 10.00 cu Liturghia, iar la ora 12.00 va avea loc slujba de sfintire a celor 7.000 de litri de apa, pregatiti pentru cele cateva mii de credinciosi care sunt asteptati sa participe la sarbatoare.

La Constanta, sute de credinciosi au participat, sambata dimineata, la slujba de sfintire a apei savarsita de arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, la Catedrala Sfintii Apostoli Petru si Pavel.

El a declarat ca traditionala Slujba de Sfintire a Apei celei Mari va fi savarsita pe cheiul din Portul Tomis, urmand ca la sfarsitul ceremoniei religioase, cei mai cutezatori dintre participantii la praznic sa se avante in apa marii, pentru a recupera cele trei cruci, aruncate in acvatoriu.

La Braila, manifestarile cu caracter religios organizate de Boboteaza vor incepe la ora 08,00, cu oficierea Sfintei Liturghii Arhieresti, la Catedrala "Nasterea Domnului", de catre episcopul Dunarii de Jos, PS Casian Craciun, impreuna cu un sobor de preoti.

Acesta va oficia, la ora 11,00, pe malul Dunarii, slujba de sfintire a Apei celei Mari, dupa care va urma traditionalul concurs pentru prinderea crucii de Boboteaza, care va fi aruncata in fluviu, de pe un vas al Marinei Militare.

Sute de persoane sunt asteptate duminica, incepand cu ora 12.30, pe faleza municipiului Tulcea, pentru a asista la manifestarile prilejuite de Boboteaza. Slujba de sfintire a apelor Dunarii va avea loc pe nava

"Siret", la finele acesteia urmand sa fie aruncata in Dunarea crucea impodobita cu busuioc.

Si in portul Zimnicea, de cativa ani se organizeaza o ceremonie religioasa, dupa care mai multi tineri curajosi se arunca in Dunare pentru a scoate la suprafata crucea sfintita aruncata de un preot.

La Giurgiu, Sfanta Liturghie de Boboteaza se va desfasura la Catedrala Adormirea Maicii Domnului din municipiul Giurgiu dupa care la Canalul Sfantul Gheorghe din municipiu, cu iesire la Dunare, va avea loc traditia aruncarii crucii sfintite in apa.

Desfasurarea in bune conditii a manifestarilor religioase prilejuite de Sarbatoarea Botezului Domnului de duminica va fi asigurata, la nivelul intregii tari, de 1.500 de jandarmi.

Citeste si:
Adevărata problema a desemnării generalului Ciucă ca premier. „Nu cred că va putea pune nici măcar un singur secretar de stat ales cu mâna sa”
Adevărata problema a desemnării generalului Ciucă ca premier. „Nu cred că va putea pune nici măcar un singur secretar de stat ales cu mâna sa”
Deși am părăsit serviciul militar activ acum 18 ani și deși am fost și înainte de acel serviciu, dar și pe timpul lui și altceva decât doar un simplu ofițer de comandă și de stat...
Un guvern minoritar ar agrava criza românească
Un guvern minoritar ar agrava criza românească
Propunerea de guvern minoritar cu ex-ministrul apărării, Ciucă, în frunte, nu e decât încă o nouă tergiversare a soluționării crizei guvernamentale și, implicit, a crizei de stat...
Sursa: Ziare.com