Ziare.com

Se maresc alocatiile familiale si indemnizatiile veteranilor de razboi

Miercuri, 08 Octombrie 2008, ora 18:55

   

Se maresc alocatiile familiale si indemnizatiile veteranilor de razboi
Camera Deputatilor a adoptat miercuri o lege initiata de PC prin care se majoreaza alocatiile familiale complementare si cele pentru familiile monoparentale, dar si o initiativa a guvernului prin care cresc indemnizatiile pentru veteranii de razboi.

Potrivit legii initiate de parlamentarii PC Dan Voiculescu, Lia Ardelean, Daniela Popa, alocatia familiala complementara (o suma ce se acorda familiilor sarace) se majoreaza la 50 de lei pentru familia cu un copil de la 30 de lei, la 60 de lei pentru familia cu doi copii de la 35 lei, la 65 pentru familia cu trei copii de la 40 lei si la 70 lei pentru familia cu patru sau mai multi copii de la 45 lei.

Si alocatia de sustinere pentru familia monoparentala s-a majorat, la propunerea PC astfel: la 70 de lei pentru familia cu un singur copil de la 45 lei, la 80 de lei pentru familia cu doi copii de la 52,5 lei, la 85 de lei pentru familia cu trei copii de la 60 lei, la 90 de lei pentru familia cu patru sau mai multi copii de la 67,5 lei. Proiectul conservatorilor a fost adoptat cu 156 de voturi pentru, 22 impotriva si 8 abtineri si merge la promulgare.

Tot miercuri, deputatii au adoptat, cu 186 de voturi pentru, unu impotriva, si o abtinere, un proiect de lege initiat de Guvern prin care se majoreaza indemnizatiile pentru veteranii de razboi si urmasii lor.

Astfel veteranii de razboi si vaduvele (daca nu se casatoresc) primesc 92 de lei pe luna, de la 23 cat era pana acum, veteranii mutilati si invalizii de gradul unu vor primi 148 de lei pe luna de la 37 de leu, veterani invalizi de gradul II primesc 132 de lei, de la 33 lei, iar veteranii invalizi de gradul III primesc 112 lei, de la 28 lei. Si aceasta lege merge la promulgare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2891 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bine ca a-ti specificat cine a facut propunerea de lege

Altfel nici nu stiam ca trebuie sa-l votez pe Voiculescu ptr inca un mandat de plosnita parlamentara. Nu inteleg de ce trebuie sa stim noi cum vrea cineva sa-si justifice salariul in parlament, mai ales cand e vorba de kilerii nostri. Daca a facut un proiect de lege ptr a-si atrage voturi, e treaba lui, insa, sa vad cati oameni vor dori sa voteze aceasta plosnita a natiunii, stiind faptul ca nu da bani din buzunarul sau, ci din ai contribuabilului. Am zis.

 

alocatiile?

Si alocatiile pentru copii? De ei ati uitat??? A, da, ei nu voteaza...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor