Anchetatorii iau in calcul o simpla defectiune la semafoarele din Bucuresti UPDATE Reactia Primariei

Miercuri, 16 Ianuarie 2019, ora 16:42
3828 citiri
Anchetatorii iau in calcul o simpla defectiune la semafoarele din Bucuresti UPDATE Reactia Primariei
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii ar fi ridicat mai multe laptopuri de la Compania Municipala a Managementului in dosarul privind semafoarele din Capitala care ar fi fost accesate ilegal, au precizat surse apropiate anchetei, care mai subliniaza ca exista si ipoteza ca, de fapt, sa fi fost vorba de o banala defectiune tehnica.

Anchetatorii iau in calcul, in cauza privind semafoarele din Capitala, care ar fi fost accesate ilegal in urma cu cateva saptamani, sa fie vorba de o defectiune tehnica si nu de o interventie a cuiva, au precizat surse apropiate anchetei.

Potrivit acelorasi surse, procurorii au ridicat mai multe laptopuri, in cursul zilei de marti, de la Compania Municipala a Managementului Traficului, pentru mai multe cercetari.

DIICOT a preluat cazul semafoarelor care ar fi fost accesate ilegal in Bucuresti, procurorii deschizand dosar penal pentru infractiunile de acces ilegal la un sistem informatic si alterarea integritatii datelor informatice.

UPDATE: Primaria Capitalei precizeaza ca exclude varianta unor defectiuni tehnice sau unei erori umane in privinta cauzei ce vizeaza accesarea ilegala a unor semafoare, deoarece personalul este unul cu experienta in domeniu si nu s-a mai confruntat cu situatii similare.

"Procurorii nu au ridicat laptopuri de la sediul Companiei Municipale Management Trafic Bucuresti S.A. Dupa cum am anuntat si in comunicatele anterioare, excludem variantele unor defectiuni tehnice sau erori umane.

Personalul Companiei Municipale Management Trafic Bucuresti S.A. este unul calificat, cu experienta de peste 10 ani in domeniu, perioada in care nu s-a mai confruntat cu situatii de genul celei semnalate anchetatorilor la sfarsitul lunii decembrie 2018", au precizat repezentantii Primariei Capitalei, printr-un comunicat de presa.

Potrivit PMB, in data de 28 si 29 decembrie, reprezentantii Companiei Municipale Management Trafic Bucuresti S.A. au depus o plangere penala dupa ce ar fi avut loc accesari ilegale ale echipamentelor de semaforizare, "cu potentiale consecinte deosebit de grave".

"Mentionam faptul ca, din punct de vedere tehnic, doar persoane specializate, care au cunostintele si echipamentele necesare, pot sa acceseze automatele de dirijare si sa modifice diagramele. Atragem atentia ca asemenea actiuni sunt ilegale si pot avea consecinte deosebit de grave asupra circulatiei automobilelor si sigurantei pietonilor", transmiteau reprezentantii PMB.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, a declarat atunci ca mai multi angajati au fost chemati la sectia de politie pentru a furniza eventuale informatii care pot duce la concluzii in ancheta privind accesarea ilegala a semafoarelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#politie semafoare accesate ilegale, #semafoare accesate ilegal bucuresti , #Bucuresti