Sinaia: 11 dintre cei 12 ursi pentru care exista aviz de relocare, prinsi

Miercuri, 13 August 2008, ora 21:10
2045 citiri
Sinaia: 11 dintre cei 12 ursi pentru care exista aviz de relocare, prinsi

11 din cei 12 ursi pentru care exista aviz de relocare au fost prinsi, pana miercuri, la Sinaia, si mutati in fondul de vanatoare al judetului Arges, silvicultorii mai avand de prins un singur animal si de impuscat inca doua.

Actiunea de capturare a ursilor a inceput joia trecuta, cand aproximativ 20 de persoane de la Primaria Sinaia, Ocolul Silvic din localitate, Parcul National Bucegi, Agentia pentru Protectia Mediului, Garda de Mediu, dar si de la Jandarmerie si Politie au reusit sa captureze, in preajma restaurantului Taverna Sarbului, primele doua exemplare, o ursoaica cu doi pui, relateaza NewsIn.

De asemenea, autoritatile din Sinaia au prins luni noaptea o alta ursoaica cu doi pui.

"Ursoiaca cu pui capturati luni noaptea se aflau in zona Cabanei Bradet, la aproximativ 1.300 de metri altitudine, acestia plecand, de asemenea, spre judetul Arges", a precizat, pentru corespondentul NewsIn, consilierul primarului din Sinaia, Mariana Miu-Grigorescu.

Ea a adaugat ca actiunea face parte din masurile luate de Primaria Sinaia pentru reducerea numarului acestor exemplare la aproape jumatate. Din cele 60 de exemplare de ursi monitorizate de institutiile de profil, 27 au fost propusi pentru relocare.

Ministerul Mediului a dat aviz insa numai pentru 12 animale, pana acum 11 dintre ele fiind deja capturate.

Zonele expuse cel mai mult pericolului reprezentat de prezenta animalelor sunt Drumul Cota 1.400 - Sinaia, Taverna Sarbului, Cabana Schiorilor, Complexul Peles, Tirul cu Porumbei, Malul Spitalului si Cumpatu (zona Zamora).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cortegiu funerar urmărit de urs, în Mureș: ”Chiar am crezut că intră peste noi” VIDEO
Cortegiu funerar urmărit de urs, în Mureș: ”Chiar am crezut că intră peste noi” VIDEO
Circa 70 de oameni care făceau parte dintr-un cortegiu funerar au fost urmăriți de un urs, în drum spre cimitirul din comuna Bordoșiu, Mureș. Drumul spre cimitir trece printr-o pădure,...
UPDATE Turistă dispărută în Sinaia a fost găsită. Unde au depistat-o polițiștii
UPDATE Turistă dispărută în Sinaia a fost găsită. Unde au depistat-o polițiștii
O turistă care era cazată în staţiunea Sinaia a fost dată dispărută, în noaptea de joi spre vineri, în condiţiile în care femeia nu a revenit la autoturismul aflat la această unitate...
#urs, #prins, #relocat, #Sinaia , #Bucuresti