Sindicalistii nu prea cred in rezolvarea revendicarilor pe fondul noii situatii politice

Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 20:45
931 citiri
Sindicalistii nu prea cred in rezolvarea revendicarilor pe fondul noii situatii politice
Foto: Arhiva

Sindicalistii din invatamant si sanatate considera ca guvernul monocolor "nascut" de criza politica ar putea, in principiu, sa rezolve mai usor revendicarile bugetarilor, insa anticipeaza ca fiind foarte probabila opozitia parlamentului, care nu este dominat numeric de PD-L.

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea, spune ca, data fiind noua alcatuire a cabinetului Boc, exista premise, cel putin teoretic, pentru solutionarea problemelor bugetarilor. Marea intrebare este legata, insa, de disponibilitatea si timpul pe care le vor putea dedica ministrii acestui scop.

"Guvernul nu a avut pana in prezent timp de discutii cu sindicatele, iar acum, cand sunt cate doua ministere la fiecare membru al Executivului, probabil ca va fi cu atat mai greu. Speram, totusi, ca fiind responsabili si de Munca, si de Educatie, premierul Emil Boc si ministrul de Finante, Gheorghe Pogea, vor intelege mai bine problemele bugetarilor si vor fi mai dispusi sa le rezolve", a declarat Cornea.

Liderul Federatiei Sindicale "Alma Mater", Anton Hadar, considera, la randul sau, ca sansele de rezolvarea a revendicarilor de ordin social sunt mai mari in conditile unui cabinet monocolor. In ciuda acestui fapt, reprezentantul sindicalistilor din invatamantul superior spune ca protestele bugetarilor vor continua independent de criza politica si de urmarile acesteia in configuratia Executivului.

Secretarul general al Federatiei Educatiei Nationale (FEN), Constantin Ciosu, se declara, in schimb, aproape resemnat. "Miscarea sindicala a fost afectata si cand nu era criza politica, pentru ca politicienii nu sunt oricum interesati de invatamant si de angajatii din acest sector. Oricum, legile sunt bun asumate, nu credem ca se mai poate rezolva nimic, nici cu guvern monocolor, nici bicolor", afirma Ciosu.

Sindicalistii din Sanatate apreciaza ca, dincolo de ochii cu care noul cabinet Boc va privi revendicarile bugetarilor, bunele intentii au toate sansele sa nu se materializeze din pricina parlamentului.

De aceeasi parere este presedintele Sanitas, Marius Petcu, care subliniaza ca "stabilitatea in guvernare" este o conditie esentiala pentru rezolvarea problemelor reclamate de bugetari. "Criza politica nu este insa de natura sa ne faca sa renuntam la miscarile de protest, chiar daca, in general, pe fondul instabilitatii politice, noi ne rezolvam mai greu problemele", conchide Petcu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sindicalisti invatamant sanatate, #sindicalisti Alma Mater, #Marius Petcu Sanitas, #sindicalisti rezolvare revendicari , #Bucuresti