Sondaj: Romanii nu cred in cei 1.000 de kilometri promisi de Boc

Marti, 21 Iulie 2009, ora 22:42
1214 citiri
Sondaj: Romanii nu cred in cei 1.000 de kilometri promisi de Boc
Foto: Ziarul Financiar

Romanii sunt destul de sceptici in ceea ce priveste promisiunea guvernantilor de a da in folosinta 1.000 de km de autostrada, asa cum sunt si fata de duminuarea coruptiei si majorarea salariilor.

Potrivit unui sondaj al Biroului de Cercetari Sociale (BCS), dat publicitatii marti, mai mult de trei sferturi dintre romani, 76,1%, considera ca actualul Executiv, condus de premierul Emil Boc, nu va reusi sa diminueze coruptia.

Majoritatea romanilor nu mai au niciun fel de speranta nici in ce priveste majorarea de 50% a salariilor profesorilor, masura pe care guvernul Boc a amanat-o, in timp ce 11,3% dintre respondenti cred ca aceasta masura va fi aplicata.

Astfel, doar 12,8% dintre cei intervievati cred ca vor apuca sa circule pe cei 1.000 de kilometri de autostrada promisi, in timp ce 70,4% au raspuns ca nu cred ca acest obiectiv va fi atins. In acelasi timp, 16,8% dintre cei intervievati nu au o opinie clara in aceasta problema, potrivit unui sondaj BCS remis, marti, Ziare.com.

Nici speranta intr-un trai mai bun in viitorul apropiat nu este mai mare, 70% dintre cei intervievati fiind pesimisti in ce priveste ziua de maine. In plus, 67,4% dintre respondenti cred ca efectele negative ale crizei economice in Romania nu vor fi diminuate, in timp ce in jur de 22,5% dintre romani spera in crearea de noi locuri de munca, iar 59,5% sunt de parere ca actualul guvern nu va reusi sa redreseze piata locurilor de munca.

Cat despre reforma sistemului de sanatate si modernizarea invatamantului romanesc, 23% dintre respondenti cred ca guvernul va reusi in acest demers, in timp ce aproape 60% dintre acestia sunt siguri ca nu se va schimba nimic.

Guvernul nu va putea imbunatati imaginea Romaniei pe plan international, considera 52,7% dintre intervievati, in timp ce doar 27,6% sunt optimisti in acest sens, iar 19,7% declara ca nu stiu.

Romanii inca mai cred in resuscitarea Aliantei D.A.

Potrivit sondajului BCS, 23,7% dintre romani se declara indiferenti de componenta coalitiei guvernamentale care ar forma majoritatea parlamentara, in timp ce 20,2% inca mai spera intr-o coalitie intre PD-L si PNL, adica in resuscitarea Aliantei D.A.

Intr-o proportie similara, 19, 5%, romanii vor o colitie guvernamentala intre PSD si PNL si doar 19,2% sunt de acord cu actuala coalitie de la guvernare, dintre PSD si PD-L. Totodata, 7% dintre respondenti isi doresc o alta coalitie guvernamentala, 4,3% o majoritate PD-L/UDMR/minoritati, 4% - PNL/UDMR/minoritati si 2,1% - PSD/UDMR/minoritati.

22,5% dintre romani cred ca Boc este competent

Primul ministru, Emil Boc, este apreciat ca fiind "competent" de 22,5% dintre romani, 31,3% il considera "mediocru", 24,4% - "incompetent", iar 21,8% declara ca nu pot aprecia prestatia premierului.

Barometrul Politic National a fost realizat de BCS in perioada 9 - 16 iulie, pe un esantion reprezentativ la nivel national format din 1.069 de persoane in varsta de peste 18 ani.

Au fost efectuate interviuri in 81 de orase si localitati rurale din 40 de judete. Marja de eroare a sondajului este de A/-3%. Finantatorul cercetarii sociale este Marsh Copsey and Associates, Inc. din Washington DC, SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sondaj BCS Boc, #sondaj coruptie, #sondaj autostrazi, #sondaj coalitie guvernare , #Bucuresti