Sorin Oprescu: Turnul Cathedral Plaza nu va fi demolat anul acesta

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 15:16
2959 citiri
Sorin Oprescu: Turnul Cathedral Plaza nu va fi demolat anul acesta
Foto: Arhiva

Cladirea Cathedral Plaza din vecinatatea Catedralei Sfantul Iosif nu va fi demolata anul acesta, pentru ca nu sunt bani in buget alocati pentru acest lucru, dar si din cauza unor probleme de natura tehnica privind demolarea cladirii, a declarat joi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

"Nu stau sa ma joc, iar in timpul care a trecut de la hotararea judecatoreasca nu am stat degeaba. Am facut o serie intreaga de studii referitoare la ce se intampla daca dispare cladirea si betoanele alea care trebuie scoase de jos si, dupa aceea, hai sa discutam cinstit: e vorba nu de 3 - 4 milioane de euro, ci de 17 - 18 milioane de euro.

Noi am inceput procedurile administrative, primul gest a fost acela de a face o evaluare asupra metodologiei de desfacere a blocului si sigur ca da, urmat dupa aceea de o serie de acte administrative. Chestiunea cu zece zile (termenul dat de executorul judecatoresc pentru demolarea cladirii n.red.) este usor penibila, pentru ca exista ideea riscului pentru monumentul istoric, pentru Catedrala. De abia acum se naste problema aceasta", a sustinut edilul sef la o dezbatere a Blocului National Sindical.

Oprescu a mai precizat ca justitia nu a precizat cine va plati pentru demolare.

"Monseniorul stie, ca am fost la dreapta dansului in actiunile pe care le-a facut, asa ca chestiunea aceasta este usor fortata de persoane care probabil nu cunosc toate lucrurile acestea. Judecatorul nu spune cine plateste banii acestia. In primul rand ca nici nu sunt asezati in buget", a mai spus Oprescu.

Oprescu trebuie sa prezinte pana vineri decizia de desfiintare a Cathedral Plaza

Precizarea primarului general a survenit unei intrebari legata de faptul ca, in cursul acestei zile, reprezentanti ai Catedralei Sf. Iosif si executorul judecatoresc ii vor solicita primarului general sa sa semneze actul prin care ar urma sa fie demolata cladirea.

In 28 iunie 2012, Tribunalul Dambovita l-a obligat pe primarul municipiului Bucuresti, prin sentinta nr. 2520, devenita irevocabila prin decizia nr. 456 din 23 ianuarie 2013 a Curtii de Apel Ploiesti, "sa emita decizia privind desfiintarea constructiei - imobil de birouri Cathedral Plaza, situat in Bucuresti, str. General Berthelot nr.11 - 15, sector 1 si respectiv str. Luterana, nr.15 si 15A, sector 1 - realizata fara autorizatie de construire legala, autorizatie emisa la solicitarea SC Millennium Building Development SRL Bucuresti, de Primaria sectorului 1 Bucuresti".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cathedral Plaza demolare Oprescu, #data demolare Cathedral Plaza, #demolare bloc Catedrala Catolica , #Bucuresti