Sotia militarului roman mort in Afganistan va primi o locuinta

Marti, 17 Iunie 2008, ora 15:38
2318 citiri
Sotia militarului roman mort in Afganistan va primi o locuinta

Municipalitatea ii va oferi o locuinta sotiei sublocotenentului Claudiu Marius Covrig de la Batalionul 300 "Sfantul Andrei", care a murit vineri in timpul unei misiuni de patrulare in Afganistan, a anuntat, marti, primarul Galatiului, Dumitru Nicolae.

"Vom avea grija sa ii acordam o casa sotiei militarului Covrig, asa cum am procedat si in cazul lui Ionut Cosmin Sandu (militar al aceluiasi batalion, decedat in martie in Afganistan, n.r.)", a declarat, marti, primarul municipiului Galati, Dumitru Nicolae, transmite NewsIn.

Potrivit aceleiasi surse, locuinta ii va fi oferita vaduvei lui Covrig de catre Consiliul Local, impreuna cu o firma privata de constructii. De asemenea, Consiliul Local ii va oferi sublocotenentului post-mortem Claudiu Marius Covrig titlul de cetatean de onoare al municipiului Galati.

Sublocotenentul post-mortem Claudiu Marius Covrig a decedat si alti trei camarazi din Batalionul 300 "Sfantul Andrei" din Galati au fost raniti, vineri dimineata, in timpul unei misiuni de patrulare pe Autostrada A1 Qalat-Kabul.

Patrula era formata din patru transportoare blindate. La aproximativ 50 de kilometri de Qalat, transportoarele au fost atacate de forte insurgente cu armament usor si aruncatoare de grenade. In sprijinul militarilor atacati a fost trimisa forta de interventie rapida a batalionului.

Trupul neinsufletit al militarului a ajuns acasa, la Galati, luni seara si a fost depus la Biserica "Sf. Ilie" din cartierul Micro 17. Ceremonia de inmormantare va avea loc miercuri, incepand cu ora 13.00. Covrig va fi inhumat la Cimitirul "Eternitatea" din Galati, chiar langa camaradul sau decedat in martie in Afganistan, sublocotenentul post-mortem Ionut Cosmin Sandu.

Claudiu Marius Covrig urma sa implineasca 30 de ani in luna septembrie. El era casatorit, nu avea copii si locuia in aceeasi locuinta cu socrii lui. Militarul se afla la prima sa misiune in Afganistan si urma urma sa revina in tara in mai putin de o luna, cand Batalionul 300 "Sfantul Andrei" din Galati isi va incheia a doua sa misiune in Afganistan, inceputa in decembrie 2007. Batalionul galatean a mai suferit o pierdere in timpul acestei misiuni.

Pe 20 martie, subocotenentul post-mortem Ionut Cosmin Sandu a decedat, iar caporalul Silviu Atanasiu a fost ranit la piciorul stang cand autovehicul Humvee in care se aflau a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, in provincia Zabul. Ionut Cosmin Sandu a devenit cetatean de onoare al municipiului Galati, iar sotia lui a primit un apartament din partea Consiliului Local si a societatii de constructii Vega '93.

Un alt militar galatean a cazut la datorie in timpul primei misiuni a Batalionului 300 "Sfantul Andrei" pe frontul din Afganistan, in perioada ianuarie-iulie 2005. Pe 24 aprilie 2005, sublocotenentul post-mortem Narcis Sonei din Tecuci, in varsta de 26 de ani, a decedat dupa ce TAB-ul in care se afla a fost aruncat in aer. Tragedia s-a petrecut in provincia afgana Kandahar.

Fruntasul Claudiu Marius Covrig este al saptelea soldat roman care moare in Afganistan incepand din 2005, de cand Romania participa la misiunea internationala din aceasta tara. Alti 24 de militari romani au fost raniti.

Romania are 84 de militari in operatiunea americano-afgana Enduring Freedom din Afganistan si 561 de militari in ISAF, forta multinationala condusa de NATO. Majoritatea romanilor au baza la Qalat, in provincia Zabul, din sud, unde actioneaza alaturi de militari americani, sub comandament britanic, si unde insurgenta talibana este mai acerba decat in alte regiuni ale tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cel puțin 137 de persoane au murit în urma ploilor abundente care s-au abătut asupra Afganistanului și Pakistanului FOTO/VIDEO
Cel puțin 137 de persoane au murit în urma ploilor abundente care s-au abătut asupra Afganistanului și Pakistanului FOTO/VIDEO
Bilanţul deceselor provocate de furtuni în Afganistan şi Pakistan a crescut la cel puţin 137 în ultimele zile, precipitaţii abundente fiind aşteptate în continuare în unele zone,...
Catastrofă umanitară în Afganistan. Inundațiile au ucis zeci de persoane și au distrus peste 2.600 de case
Catastrofă umanitară în Afganistan. Inundațiile au ucis zeci de persoane și au distrus peste 2.600 de case
Aproximativ 70 de persoane au murit, începând de sâmbătă, în inundaţii şi revărsări de ape în Afganistan, anunţă Departamentul gestionării catastrofelor naturale, relatează AFP....
#Afganistan, #roman, #locuinta, #sotie, #mort, #Covrig , #Bucuresti