Spitalele primesc cu 30% mai putini bani ca in 2008

Vineri, 20 Februarie 2009, ora 07:56

   

Spitalele primesc cu 30% mai putini bani ca in 2008
Managerii spitalelor spun ca 2009 le aduce un buget mai mic cu 12% fata de anul trecut, precizand ca in vara va fi nevoie de o rectificare bugetara, altfel spitalele vor oferi cu greu servicii medicale.

Ei sustin ca unitatile medicale ar trebui finantate de autoritatile locale si cer desfiintarea spitalelor mici, pentru a economisi bani la buget, informeaza Realitatea TV.

"S-a spus ca e un buget de minus 12 la suta, este in RON, tinand cont si de cursul euro, fata de anul trecut avem un buget in valoare absoluta cu minus 30%", a precizat Narcis Copca, manager Spitalul Sf Maria.

Medicii sustin ca bani s-ar mai putea gasi si in buzunarul autoritatilor locale dar si in programe cu finantare europeana. Si propunerea ministrului Sanatatii privind coplata unor servicii medicale ar fi o solutie. Inchiderea spitalelor neperformante este inca o solutie.

"Consider ca a venit vremea ca cei care conduc Sanatatea sa desfiinteze spitalel mici si ineficiente. Un spital f mic primeste mai multi bani decat unul universitar iar performantele nu se compara", sustine Monica Pop, manager Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice.Conducerea spitalelor sustin ca bugetul asigurarilor de sanatate este subfinantat si pentru ca foarte multi angajati si angajatori nu platesc contributii.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 680 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
COCO CHANEL
rank 1
CULEGETI CE ATI VOTAT
ASTIA ISI BAT JOC DE TOATE ! PLATIM ASIGURARI SI SUNTEM TRATATI CA ANIMALELE, IAR ACUM NU MAI DAU BANI LA SPITALE PENTRU CA-I IA DOAMNA COCOS, SA FACA TURISM ECUMENIC PE RAURILE INTERIOARE, IAR MADAME RITZI, FACE PATINOARE SA NE DAM PE GHEATA ...!
CATA BATAIE DE JOC, DRAGI ALEGATORI !
CULEGETI CE ATI VOTAT !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor