Ziare.com

Statuile de la Universitate vor fi mutate in Parcul Izvor

Marti, 31 August 2010, ora 22:42

   

Statuile de la Universitate vor fi mutate in Parcul Izvor
In urmatoarele saptamani statuile de la Universitate vor fi mutate in Parcul Izvor, urmand ca la in locul in care se aflau sa fie constuita o parcare subterana de peste 350 de locuri.

Statuile lui Mihai Viteazu, Spiru Haret, Ion Heliade Radulescu si Gheorghe Lazar vor fi readuse la Universitate dupa ce parcarea subterana va fi finalizata.

Muncitorii lucreaza de zor la mutarea statuilor, insa acestia nu sunt optimisti in privinta mutarii, asa cum sunt autoritatile, mai exact, acestia estimeaza ca va dura mai mult timp pana la finalizarea mutarii.

Oamenii care lucreaza la acest proiect folosesc un sistem nou pe piata pentru a muta in conditii de siguranta statuile.

"M-au pus sa mult statuile pentru o perioada de timp. Nu am de gand sa fug cu ele decat in parc. Am sa le pun in parc la Izvor. Ma sfatuia unul sa le depozitez. Astia au innebunit, astea nu sunt statui de depozitat. Dupa ce se termina lucrarile le aduc la loc", a declarat Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, in mai.

Pentru parcajul de la Universitate a fost semnat contractul de concesiune a lucrarilor publice cu investitorul privat consortiul de firme Inter Parking Hispania SA, Terra Test Cimentaciones SL, Alius Inversiones SL si Simex SA. Pretul unui loc de parcare va fi putin peste 1,5 lei pe ora.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2028 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Urmăresc cu interes mutarea statuilor

Este prima dată cand aceste statui sunt mutate de la amplasarea lor in Piața Universității.
Ele nu au fost dislocate nici la construirea parcării subterane EXISTENTE, nici la cea a metroului (vibrații, utilaje, balamuc, etc).
Ceea ce nu vi se spune in detaliu, este că firma principală care a "căștigat" contractul pentru construirea acestei noi parcări este din...Israel.

PS - ultimul paragraf : vedeți, măi Ziare.com, dacă stați mult pe blogul lui Mircea Badea in loc să-i citiți pe Eminescu, Blaga, Sadoveanu, Creangă, Slavici ? (Eminescu are o poezie intitulată...."Printre sute de parcări"....). CORECT se spune/scrie "PARCARE" și NICIDECUM "parcaj" !!!!! Să vină George Pruteanu sau Alexandru Graur (amandoi evrei) din neființă să vă dea cu Abecedarul in creste !

...Oare vor mai fi aduse INAPOI aceste statui ?

 

Este o rusine. Nu trebuie mutate de acolo!

Au fost martorele istoriei aproape 100 de ani.
Cu zidul gaurit nu v-am mintit. Erau ( si sint sub tencuiala) la etajul 1 sau doi, pe latura de nord, la coltul de nord vest.
Toata stima

Provozoriu

Statuile vor sta la Izvor o perioada,pana la terminarea parcajului de la Universitate.Stie Oprescu ce stie:depozitarea ar fi insemnat riscul disparitiei lor!

 

Mare RUSINE!!!!

Mare RUSINE , pentru aceasta mutare. Parca sintem pe timpul lui Ceausescu cu mutare de statui si biserici. Centrul vestit al bucurestiului este reprezentata prin aceste statui, si acum...
oare cei care vor sa le mute stiu ce reprezinta fiecare statuie? Prima spune :Binea-i venit ! A II a spine: daca a-i invatat vei fi victorios. A III a spunce : este destept , a=i invins. Si cea de-a IV a spune : ce sa-i faci daca nu inveti, mai inceara si la anul.
Cei care semneaza astfel de hotariri ar trebui sa se mute ei, nu ce rep[rezinta trecutul orasului ,dar si frumusetea orasului.
Dar care au semnata aceste hotariri stiu ca pe cealalta parte a strazii sint 2 indicatoare care sint situate unul in spatele celuilalt si al II lea nu se vede de loc. Si este important ,ca arata (in sfirsit)un indicator penru Autostrada Soarelui.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor